Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

28 maj 2023 klocka 11.00 - 15.00

Invigning av entréer i Färnebofjärdens nationalpark

Antalet besökare till Färnebofjärdens nationalpark har ökat betydligt sedan bildandet 1998. För att möta ett ökat besökstryck inledde vi 2020 arbetet med att förnya nationalparkens fyra entréer - Huvudentrén, Entré Skekarsbo, Entré Öberget och Entré Balforsen. Den 28 maj är det dags för invigning.

Entréerna blir mer tillgängliga då det nu finns fler vindskydd, grill- och rastplatser, fler och mer strukturerade parkeringsplatser. Vi har också förbättrat sophanteringen och skapat en mer avskild upplevelse från biltrafik. Nu är arbetet vid tre av entréerna snart färdigt, och detta vill vi fira med en invigning för allmänheten.

Dagen arrangeras i samarbete med föreningen MatVärden som står bakom alkoholfria drinkar från skogsbaren och enklare mat från öppen eld tillsammans med kockar och bartenders från Gästrikland. Lokala aktörer finns på plats och erbjuder aktiviteter samt försäljning av mat och dryck.

PROGRAM

Invigningsceremoni med Landshövding Per Bill, alkoholfri välkomstdrink med tilltugg, musikunderhållning, aktiviteter för hela familjen, mat och dryck till försäljning.

Ett mer detaljerat program publiceras inom kort här, samt på Sveriges nationalparkers hemsida.

www.sverigesnationalparker.se/farnebofjarden Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen att fira med oss!

Var:
Nationalparkens Huvudentré Nord, Mattön. Koordinater WGS 84 60.27018, 16.90799
Kostnad:
Evenemanget kostar inget. Lokala aktörer finns på plats och erbjuder aktiviteter samt försäljning av mat och dryck.
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt