21 nov 2022 klocka 13.00 - 16.00

Livsmedel och bete från fäboden - Järvsö

Kan mer betade marker och skogar påverka vår livsmedelsförsörjning och gynna den biologiska mångfalden? Hur ser livsmedelsproducenterna på fäbodbete?

Vi diskuterar mervärden för både kött- och mejeriprodukter från fäboden under två träffar i november.

Du som har fäbod idag, funderar på ny verksamhet inom fäbodbruk eller intresserad av frågorna i allmänhet välkomnas att delta på våra träffar.

Program

  • Johan Lindström, Skogsstyrelsen pratar om bidraget som de kan ge för ”Omställning av skog till bete”.
    • Hur ansöker man om det?
    • Vilka krav gäller?
  • Vi pratar köttproduktion och begreppen gräsmarkskött, fäbodkalv och hamburgerkossor.
  • Skogsstyrelsens målbild att ta fram mer lövskog sammanfaller bra med ambitionen att utöka betet på fäboden.
  • Charlotta Netsman informerar om Svedbovallen 2023.
Var:
Järvzoo, Järvsö
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
17 nov 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 november klockan 18.00.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt