03 nov 2022 klocka 13.00 - 16.00

Livsmedel och bete från fäboden - Högbo

Kan mer betade marker och skogar påverka vår livsmedelsförsörjning och gynna den biologiska mångfalden? Hur ser livsmedelsproducenterna på fäbodbete?

Vi diskuterar mervärden för både kött- och mejeriprodukter från fäboden under två träffar i november.

Du som har fäbod idag, funderar på ny verksamhet inom fäbodbruk eller intresserad av frågorna i allmänhet välkomnas att delta på våra träffar.

Program

  • Information från Eldrimner om deras projekt att få sälja säker obehandlad dryckesmjölk.
  • Maja Nilsson från Skogsstyrelsen informerar om bidrag utifrån målbilden natur och kultur.
  • Rickard Eriksson från Mörtebo berättar om sin verksamhet. Han har fått flera medaljer i SM i Mathatverk för sin chark.
  • Förbundet Svensk Fäbodkultur har fått ordet Fäbod Varumärkesskyddat hos PRV. Hur ska det användas i framtiden?!
  • Studiebesök på Högbos ysteri.
Var:
Sandviken, Högbo, Gamla Herrgården
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
01 nov 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 1 november klockan 18.00.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt