25 sep 2022 klocka 09.00 - 17.00

SM i utomhusmatlagning - deltävling i Färnebofjärden

Matlagning utomhus

För andra året i rad arrangerar MatVärden i samarbete med Länsstyrelsen Gävleborg en av deltävlingarna i SM i Utomhusmatlagning. Söndagen 25 september står hungriga lag redo att tävla på Granön i Gysinge naturreservat! Det finns fortfarande platser kvar i tävlingen! Vill du tävla?

För andra året i rad arrangerar MatVärden i samarbete med Länsstyrelsen Gävleborg en av deltävlingarna i SM i Utomhusmatlagning. Söndagen 25e september står hungriga lag redo att tävla på Granön i Gysinge naturreservat! Det finns fortfarande platser kvar i tävlingen! Vill du tävla?

SM i utomhusmatlagning är en lagtävling och går ut på att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och Trangiakök. Ett lag består av 2-3 deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny. De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån en råvarulista där råvarorna kommer från lokala livsmedelsproducenter. En jury bedömer smak, presentation, komposition, mise en place, hygien, handlag och ekonomi/svinn och användande av naturen. Smak har ett högre omräkningstal. De lägger också vikt på känslan av eld och utomhus.

Läs mer om tävlingen, och om hur du anmäler ditt lag på MatVärdens hemsida:
SM Utomhusmatlagning - deltävling Färnebofjärden - MatVärden (matvarden.se) Länk till annan webbplats.

Denna dag kan du även besöka den populära höstmarknaden i Gysinge. Här finner du skördeprodukter, småskaligt förädlad mat samt slöjd och hantverk av olika slag. Och du behöver inte gå hungrig. I Gysinge kan du välja både mellan enklare alternativ utomhus samt restaurang och café.

Varmt välkommen!

Var:
Granön i Gysinge, intill Färnebofjärdens nationalpark
Kostnad:
-
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt