07- 21 feb 2022 klocka 09.00 - 16.00

Grundkurs i behandling av hasardspelsyndrom

Utbildningens mål är att lära ut olika pedagogiska verktyg och modeller för att kunna behandla personer med ett överdrivet spelande.

Liria Ortiz är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut och handledare med KBT -inriktning, utbildningskonsult, föreläsare och författare. Vidare är hon utbildare i Motiverande samtal och MINT certifierad MI tränare. MINT står för Motivational Interviewing Network of Trainers. Hon är ofta anlitad som föreläsare på kurser och konferenser med inriktning mot motivation, motstånd och förändring samt kognitiv beteendeterapi. Liria Ortiz är författare till boken ”Manual för behandling individuellt eller i grupp Till Spelfrihet, Kognitiv beteendeterapi vid spelberoende”.

Utbildningens pedagogik är korta teoretiska introduktioner, demonstrationer, diskussio­ner om användbarheten av de pedagogiska verktygen, och framförallt övningar, där kursdeltagarna får träna att behandla personer med ett överdrivet spelande. Utbildningen baseras i hög grad på egen aktivitet såväl före, under som mellan kurs­dagarna.

Målgrupp

Behandlare med KBT-inriktning, verksamma inom den kommunala eller regionens behandlingsverksamhet riktat mot spelmissbruk och eller spelberoende.

Kurslitteratur

Ortiz, Liria. (2018). Till spelfriheten! En manual för behandling av spelberoende individuellt eller i grupp. LOA Förlag.
Manualen ingår som pdf-fil men om man vill ha den i pappersversion finns att köpa på Bokus och Adlibris.

Manualen finns att köpa via Bokus hemsida Länk till annan webbplats.

Manualen finns även att köpa via Adlibris Länk till annan webbplats.

Dagar och tider

  • Dag 1: 7 februari, klockan 09.00 – 16.00
  • Dag 2: 14 februari, klockan 09.00 – 16.00
  • Dag 3: 21 februari, klockan 09.00 – 16.00
VAR:
Digitalt via Zoom.
KOSTNAD:
Kostnadsfri. Man ska kunna delta alla tre dagarna.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
31 jan 2022
Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 31 januari klockan 23.00.

Kontakt