23 sep 2021 klocka 09.00 - 12.00

Ekologisk inspiration - naturbeteskött

Kött. Foto: Pixabay.

Efterfrågan på ekologiskt och närproducerat ökar bland konsumenter och i offentliga kök. Vi tror att det finns stora möjligheter för fler ekologiska producenter i länet.

Delta i Kronobergs digitala seminarium om grönsaker. Aktiviteten är inriktad på ekologisk produktion men passar alla som sköter naturbetesmarker.

Seminariets innehåll:

  • påverkar produktionsmetoden köttkvalitet, slaktkroppskvalitet och smak?
  • hur skapar jag en lönsam ekologisk köttproduktion på naturbete?
  • köttkonsumtion och köttkvalitet.
  • hur KRAV-certifierar jag min produktion?
  • hur mycket pengar ger jordbrukarstöd för ekologisk produktion?

Medverkande

  • Karl-Ivar Kumm, docent i lantbruksekonomi, SLU som forskar om hållbart naturbete
  • Anders H Karlsson, professor i köttvetenskap, SLU som forskar om produktion och köttkvalitet
  • Elin Stenberg, doktorand inom produktionssystemets inverkan på lammköttets kvalitet, SLU
  • Dennis Andersson, lantbrukare Toftaholm, Vittaryd
  • Anna Kanstrup, miljörevisor Hushållningssällskapet certifiering AB
  • Carolina Hägerdal, handläggare Länsstyrelsen
eu-logga
VAR:
Digitalt.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
21 sep 2021

Kontakt