KALENDER

 • 28 jan 2022 Klocka som ikon 11.00 - 15.30
  Elkraftsseminarium Så säkrar vi tillsammans en hållbar och konkurrenskraftig elförsörjning i Gävleborg.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Introduktionsdag kring hasardspelsyndrom och om kognitiv beteendeterapi KBT som ... Länsstyrelsen bjuder in till en introduktionsdag utifrån manualen ”Till Spelfrihet” som bygger på kognitiv beteendeterapi vid spelmissbruk.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 feb 2022 Klocka som ikon 11.00 - 12.00
  Modellkommuner för jämställdhet Länsstyrelsen Gävleborg bjuder in till en digital informationsträff ”Modellkommuner jämställdhet” med Åsa Thörne Adrianzon, projektledare för SKR:s modellkoncept för Jämställdhet.

  Anmäl dig här – senast 28 januari

 • 07 21 feb 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Grundkurs i behandling av hasardspelsyndrom Utbildningens mål är att lära ut olika pedagogiska verktyg och modeller för att kunna behandla personer med ett överdrivet spelande.

  Anmäl dig här – senast 31 januari

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

Bo och leva

Hitta en vigselförrättare i Gävleborg

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen Gävleborg utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Länsstyrelserna

Om oss

Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

Länsstyrelsen lanserar Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fortsätta senare. Funktionen förutsätter att du loggar in med e-legitimation.

Samhälle

En kommun fri från våld

Länsstyrelsen Gävleborg har under 2021 startat upp arbetet ”En kommun fri från våld”. En utbildning riktad till kommuner med fokus på att utveckla och stärka arbetet kring våldsprevention.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

NYHETER

 • 2022-01-25

  Länets framtida elbehov tema för seminarium

  Behovet av el i Sverige förväntas vara dubbelt så stort om tjugo till trettio år, sett utifrån dagens behov. Fokus på en fortsatt digitalisering och behovet av omfattande klimatomställningar kräver en ökad tillgång på hållbar elkraft. Vad det här innebär för Gävleborgs län samtalas det om under ett digitalt seminarium den 28 januari.
 • 2022-01-19

  Ny kartläggning av statlig närvaro och service i Sverige

  Länsstyrelsen har kartlagt och analyserat Sveriges statliga närvaro och service. Kartläggningen visar att den statliga när...
 • 2022-01-19

  Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

  Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fo...
 • 2022-01-14

  Vargjakten på Skrottmyren stoppad

  Kammarrätten har beslutat om att vargjakten i Skrottmyrenreviret pausas.