KALENDER

 • 14 apr 2021 Klocka som ikon 16.00 - 17.30
  Migrationsrätten och Barnkonventionen Frivillig i Gävleborg bjuder in civila samhället till en föreläsning på temat Migrationsrätten och Barnkonventionen.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 15 apr 2021 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Digitalt möte – lär dig mer
  om digitala betalningar
  och säkerhet på internet
  Den 15 april 2021 bjuder Länsstyrelsen Gävleborg tillsammans med Swedbank in till ett digitalt möte om digitala betalningar och säkerhet på internet.

  Ingen anmälan krävs

 • 15 apr 2021 Klocka som ikon 18.00 - 19.30
  Fållbete för att gynna både mångfald och produktion! Kan vi öka intäkterna på naturbetesmarkerna och samtidig behålla de kulturella och biologiska värdena? Torka, upptrampade marker, dålig avkastning, parasiter och ogräs är utmaningar vi möter i betesdr...

  Anmäl dig här – senast 14 april

 • 16 17 apr 2021 Klocka som ikon 09.00 - 15.00
  Grundkurs i ekologisk fruktodling Länsstyrelserna i Gävleborg och Dalarna bjuder tillsammans med Föreningen Sörmlandsäpplen in till en digital grundläggande teoretisk kurs i ekologisk fruktodling.

  Anmälningsdatum är passerat

Samhälle

Volontärer till vaccinering

Var med och gör en historisk insats. Tillsammans kan vi se till att vaccineringen mot coronaviruset fungerar smidigt och effektivt. Nu söker vi kövärdar, patientvärdar och parkeringsvakter.

Samhälle

ANDTS - förebyggande arbete

Länsstyrelsen har ett särskilt ansvar för att samordna och utveckla det förebyggande arbetet mot alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) i länet.

Besöksmål

Besöksmål

I Gävleborg finns cirka 200 naturreservat. Allt från mindre reservat med skyddsvärd natur till större med fina möjligheter till friluftsliv.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

Samhälle

Kulturmiljö

Kulturhistoriskt värdefulla byggnader, miljöer och fornlämningar ger både upplevelser och kunskaper om vårt län.

Miljö och vatten

Miljöövervakning

Länsstyrelsen är med och övervakar miljön i Sverige. Vi studerar bland annat regionala miljöfrågor som är viktiga i länet just nu.

NYHETER

 • 2021-04-13

  Förbjudet med hela skolklasser i partybussarna

  Har du hyrt en buss inför studenten? Då de klassiska studentflaken inte är tillåtna i år heller så är trycket på att istället hyra en buss, rekordstort. Det många inte vet, är att det inte är tillåtet att fira i en större grupp. De så kallade partybussarna faller nämligen inom ramen för pandemilagen.
 • 2021-04-08

  Förebilder ska stärka unga romers identitet

  Kampanjen Jag är rom! lyfter fram romska förebilder som ett sätt att stärka unga romers identitet och framtidstro. Arbe...
 • 2021-04-07

  Svensk demokrati i fokus när talman Andreas Norlén gör digitalt besök i Gävleborg

  Fredagen den 9 april kommer talman Andreas Norlén till Gävleborgs län för ett digitalt besök som landshövding Per Bill stå...
 • 2021-04-01

  Landshövdingen önskar en glad påsk

  – Än är det inte läge att slappna av, men fortsätter vi alla ta vårt ansvar väntar ljusare tider runt hörnet. Det säger l...