Hävlingen - en pärla i Dalafjällen

Om publikationen

Löpnummer:

Diarienummer:

ISBN/ISSN-nr: 978-91-639-3607-4

Publiceringsår: 2017

Sidantal: 125

Publikationstyp: Annan

Bild på boken om Hävlingen

Längst upp i norra Dalarna ligger sjön Hävlingen och Länsstyrelsens fjällstugor. Alltsedan stugorna började byggas på 1960-talet har området lockat mängder av fiskare och andra friluftsintresserade.

Med fotografen Stefan Hamreus bilder och skribenten Stig-Åke Svensons text vill vi visa hela områdets storslagenhet och utvecklingen av fisket och friluftslivet i Långfjället. Därtill kommer också 40 års fiske- och friluftsupplevelser i form av anonyma dagboksanteckningar från våra stugor.

Den här boken är ett måste för dig som varit i området för och alla som är inbitna fjällfiskare! Den vänder sig också till dig som vill veta mer om ett fantastiskt friluftsområde.

Stefan Hamreus från Falun är självlärd fotograf med stor kärlek till Dalarna och till natur- och kulturarv. Stig-Åke Svenson från Säter har en lång karriär som biolog och naturvårdsdirektör vid Länsstyrelsen i Dalarnas län. Numera är han pensionär.

Boken finns att köpa i Länsstyrelsens reception på Åsgatan 38 i Falun. Det går också att beställa den här. Pris: 250 kr + porto. Faktura för betalning kommer i ett separat brev.    

Vill du beställa?

Fyll i blanketten som ligger som en pdf nedan och skicka den med mejl till dalarna@lansstyrelsen.se med ditt namn och adress. Uppge vilken publikation och hur många du vill ha.

Kontakt