Hävlingen - en pärla i Dalafjällen

Om publikationen

Löpnummer:
Inget värde angivet
Diarienummer:
Inget värde angivet
ISBN/ISSN-nr:
978-91-639-3607-4
Publiceringsår:
2017
Sidantal:
125
Publikationstyp:
Annan
Bild på boken om Hävlingen

Längst upp i norra Dalarna ligger sjön Hävlingen och Länsstyrelsens fjällstugor. Alltsedan stugorna började byggas på 1960-talet har området lockat mängder av fiskare och andra friluftsintresserade.

Med fotografen Urwärs Stefan Hamreus bilder och skribenten Stig-Åke Svensons text vill vi visa hela områdets storslagenhet och utvecklingen av fisket och friluftslivet i Långfjället. Därtill kommer också 40 års fiske- och friluftsupplevelser i form av anonyma dagboksanteckningar från våra stugor.

Den här boken är ett måste för dig som varit i området för och alla som är inbitna fjällfiskare! Den vänder sig också till dig som vill veta mer om ett fantastiskt friluftsområde.

Urwärs Stefan Hamreus från Falun är självlärd fotograf med stor kärlek till Dalarna och till natur- och kulturarv. Stig-Åke Svenson från Säter har en lång karriär som biolog och naturvårdsdirektör vid Länsstyrelsen i Dalarnas län. Numera är han pensionär.

Boken finns att köpa i Länsstyrelsens reception på Åsgatan 38 i Falun. Det går också att beställa den här. Pris: 250 kr + porto. Faktura för betalning kommer i ett separat brev.    

Vill du beställa?

Den här publikationen går inte att ladda ned som pdf. Den går dock att beställa i tryckt format via länken nedan.

Beställningsformulär för tryckta publikationer

Kontakt