Säters Dal

Om publikationen

Löpnummer:

Diarienummer:

ISBN/ISSN-nr: 91-631-8687-X/978-91-631-8687-5

Publiceringsår: 2006

Sidantal: 225

Publikationstyp: Annan

Framsidan av boken

Säterdalen är ett av Europas största och längsta ravinsystem. I århundraden har Säterravinerna också varit en av Dalarnas förnämsta sevärdheter, vars mäktiga naturformationer dragit till sig besökare från när och fjärran. Därför är det roligt att genom denna bok kunna presentera en verklig pärla - Säterdalen!

Tomas Ljung leder oss genom Säterravinernas vindlande lövgångar, där många lärda röster från skilda tider skyndar till att bli och blir våra ciceroner. Skildringarna illustreras först och främst av ett stort antal fotografier av Dalarnas store naturporträttör, P. Roland Johansson som under mer än trettio år dokumenterat Säterravinerna och dess innevånare. Så följ med på vandringsfärd i Dalarnas Dal!

Boken finns att köpa i Länsstyrelsens reception på Åsgatan 38 i Falun. Det går också att beställa den här. Pris: 50 kr + porto. Faktura för betalning kommer i ett separat brev. 

Läs mer om Säterdalens naturreservat här

Vill du beställa?

Fyll i blanketten som ligger som en pdf nedan och skicka den med mejl till dalarna@lansstyrelsen.se med ditt namn och adress. Uppge vilken publikation och hur många du vill ha.

Kontakt