Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Första advent med landshövdningen inställt – hälsar medborgarna glad advent i video

Landshövding Ylva Thörn sitter i en fåtölj vid ett fönster som är dekorerat med adventsljusstake och juldekorationer.

I år blir det inget traditionsenligt första adventsfirande på residenset med landshövding Ylva Thörn. Pandemin, smittorisken och reglerna om att inte anordna allmänna sammankomster för fler än åtta personer sätter stopp för traditionen. Istället skickar Ylva ut en adventshälsning till medborgarna.

Vanligtvis brukar landshövding Ylva Thörn bjuda in allmänheten till länsresidenset första advent varje år. Det brukar bjudas på juligt fika och körsång på innergården och alla medborgare som vill får gå en guidad tur på residenset, en vacker byggnad från 1730-talet som renoverats med varsam hand.

Men som så mycket annat så har pandemin tvingat landshövdingen att ställa in evenemanget.

- Det kommer naturligtvis inte bli något vanligt firande på första advent på innergården i år, eller möjligheter till att titta in på residenset. Det beklagar jag, det har varit en tradition som legat mig väldigt varmt om hjärtat. Att få de där mötena. Att kunna träffas och prata om de frågor och funderingar just ni har, säger Ylva Thörn i en film på Länsstyrelsens facebook och Youtube-sida.

Genom filmen vill hon hitta ett nytt sätt att skicka sina adventshälsningar till Dalarnas medborgare. Man får, som hon själv säger i videon, hitta nya digitala sätt att skapa gemenskap i dessa prövande tider.

Landshövdingen passar också på att lyfta fram alla som gör vad de kan för att förhindra pandemin.

- Tack för alla era insatser ni gör, varje dag! säger Ylva Thörn i videon.

- Vi bidrar alla på olika sätt, och det ska vi fortsätta att göra. Samtidigt finns det vissa, jag tänker på personal inom äldreomsorgen, hälso- och sjukvården och inom andra samhällsviktiga funktioner, som finns där när det behövs för oss alla andra när vi blir sjuka.

Se hela videon på facebooklänk till annan webbplats

Se videon på Youtubelänk till annan webbplats


Kontakt