Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen livesänder nationaldagsfirande från residenset

Bild på svenska flaggan som fladdrar ovanför residenset i Falun

För att undvika stora folksamlingar och minska smittrisken sänder Länsstyrelsen Dalarnas nationaldagsfirande live från residenset i Falun. Programmet, som sänds via Länsstyrelsens webbsida och den lokala Tv-kanalen Dalavision, innehåller bland annat högtidstal från landshövding Ylva Thörn, fanutdelning till Lions Club Ludvika och Hedemora Scoutkår och hälsningar från länets kommuner.

Nationaldagsfirandet är en högtid som fått allt större betydelse i Sverige. Sedan 2005 är den 6 juni en nationell helgdag som firas över hela landet. I år får firandet en annorlunda karaktär. För att undvika stora folksamlingar och minska risken för smittspridning uteblir de traditionella tillställningarna. Därför väljer Länsstyrelsen att sända ett digitalt nationaldagsfirande från residenset i Falun. Här följer information om programmet och var Dalarnas invånare kan titta på sändningen.

Programpunkter

Körsång med elever från musikkonservatoriet i Falun
Flagghissning på residenset
Högtidstal med landshövding Ylva Thörn
Fanutdelning till Lions Club Ludvika och Hedemora Scoutkår
Inslag med kommunhälsningar från länets kommuner
Avslutning där eleverna från musikkonservatoriet sjunger nationalsången

Sändningstider

Programmet pågår i cirka 30 minuter och sändningen börjar kl. 10.00 den 6 juni på Länsstyrelsens webbsida. Från kl. 14.00 samma dag kommer programmet också att ligga med i Dalavisions rullande programslinga (Dalavision är en lokal Tv-kanal som når ut till de hushåll som får sin Tv-sändning via Telia, Com Hem och Sappa). Sändningen ligger därefter kvar på Länsstyrelsens Youtubekanal.länk till annan webbplats

Media är välkomna att delta under inspelningen på residenset. Vi kommer också att göra programmet tillgängligt för de som vill visa hela sändningen eller valda delar.

Kontakt