Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ett annorlunda valborgsfirande

Årets valborgsfirande kommer inte att se ut som de firanden vi är vana vid. Förbud mot stora folksamlingar och uppmaningar om fysiskt avstånd gör att vi inte längre kan samlas i stora grupper runt majbrasorna. Istället får vi hitta andra sätt att fira den spirande våren.

Här följer en film från Länsstyrelsen där vi berättar vad du behöver tänka på inför årets valborgsfirande

Fira att ljuset och våren har kommit

Bara för att vi inte kan fira valborg som vi brukar göra, betyder inte att vi inte kan fira valborg alls. Valborg är en högtid som vi svenskar har uppmärksammat i många hundra år, den markerar brytningen mellan vinter och sommar och ligger mellan vårdagsjämningen och midsommar. Det är nu vi kastar av oss kyla och mörker och går mot ljusare tider, det gör vi även detta år. Så ta tillfället i akt, ge dig ut i naturen, andas den friska luften, var glad för att grönskan har kommit tillbaka och kom ihåg att efter mörker kommer alltid solsken.

Titta på landshövding Ylva Thörns livestreamade valborgstal

Dalapop, Dalarnas tidningar, Falu kommun, Borlänge kommun, Leksands kommun och Scekab har gått samman för att livesända en valborgskonsert från stora scenen i Kulturhuset tio14. På valborgsmässoafton kommer Stiko Per Larsson, Bengan Janson, Anna Ihlis, Hanna Enlöf och manskören MDP-kvartetten att stå på scen. Landshövding Ylva Thörn håller tal och programledare för sändningen är Hanna Meens-Eriksson.

Tid: kl. 19.00
Plats: www.dt.selänk till annan webbplats

Kontakt