Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Internationella kvinnodagen

Landshövding Ylva Thörn

På Länsstyrelsen arbetar vi med frågor om jämställdhet, mäns våld mot kvinnor, mänskliga rättigheter och mycket mer året om. Idag, på internationella kvinnodagen passar vi på att uppmärksamma vårt arbete. Hör Landshövding Ylva Thörn och beteendevetare Wiveca Holst berätta varför de tycker att det är viktigt att uppmärksamma dagen.

Ylva Thörn uppmärksammar 8 mars

Se landshövding Ylva Thörn berätta varför det är viktigt att uppmärkamma internationella kvinnodagen.

Vårt arbete

I vårt uppdrag ingår bland annat att stödja och stärka samordningen av insatser, stödja verksamhetsutveckling och bidra med kunskap och metoder. Vi fångar upp och skickar vidare viktiga frågor från den kommunala nivån till den nationella nivån.

Läs mer om vårt arbete här:

Jämställdhet

Mäns våld mot kvinnor

Mänskliga rättigheter

Ett exempel på vad vi gör är utbildningen #upptäckvåldet som pågår just nu runt om i Dalarna. Ett tillfälle för deltagarna att öka sin förmåga att upptäcka våld.

En av föreläsarna på den första träffen i Falun var beteendevetare Wiveca Holst, hör henne berätta om varför internationella kvinnodagen är viktig här:

Ett jämställt Dalarna

Dalarna har en regional samverkansgrupp för jämställdhet, bestående av representanter för regionala myndigheter, organisationer, Landstinget Dalarna och Region Dalarna . Gruppen tog hösten 2017 fram ett förslag till en avsiktsförklaring som ska gälla 2018-2020, med fokus på fem samverkansområden. Denna avsiktsförklaring ska under 2018 undertecknas av alla samverkande parter.

Dalarnas strategi för jämställdhet 2018-2020PDF

Kontakt