Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tre namn saknas i förteckningen över nyvalda ledamöter till landstingsfullmäktige i Dalarna

Det har under dagen kommit till Länsstyrelsens kännedom att tre ledamöter från Socialdemokraterna saknas i förteckningen över nyvalda ledamöter till landstingsfullmäktige i Dalarna.

 

Förteckningen som redogör för den slutlig rösträkning och mandatfördelning genereras av valmyndighetens system. Valmyndigheten är informerad om händelsen och arbetar på att åtgärda felet.

Det var under förmiddagen idag som Socialdemokratiska partiet kontaktade Länsstyrelsen för att informera att tre av deras fullmäktigeledamöter inte fanns med i förteckningen, det så kallade protokollet. De tre ledamöterna är Gunnar Barke, Birgitta Sohlberg och Anders Rosell.

Bevis för att de är invalda finns

Länsstyrelsen kunde snabbt konstatera att det har genererats ett bevis i systemet för att de tre kandidaterna är invalda, men att de av någon anledning inte finns med i protokollet.

– Vi har informerat valmyndigheten om det inträffade och de arbetar på att lösa problemet och producera ett nytt protokoll. Hur lång tid det kommer att ta vet vi inte i dagsläget, säger Helle Bryn-Jenssen, jurist och valansvarig på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Vill du ha mer information?

För mer information om valarbetet i Dalarna, kontakta Länsstyrelsen i Dalarnas läns valledning på telefonnummer 010-225 03 96

Kontakt