Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen uppmanar att skörda allt grovfoder - en gång till

Rödklövervall.

Trots att det har regnat en del de senaste veckorna och det ser grönt och friskt ut på många ställen i länet, så råder det fortfarande foderbrist i Dalarna och övriga Sverige. Så även om du normalt inte tar mer än en vallskörd per år, kan det vara en god idé att just i år skörda en gång till.

Även om du har skördat det du behöver för ditt eget behov så finns det andra som kan behöva det som växer på dina marker.

För att hitta en lämplig köpare till din skörd kan du till exempel titta på två av de förmedlingssidor som finns på nätet: www.proteintipset.se Länk till annan webbplats. och Facebooksidan Foderhjälpen2018 Länk till annan webbplats.. Där kan du erbjuda din skörd till försäljningen eller se om du hittar en köpare.

Påtagligt behov av grovfoder

Behovet av grovfoder är påtaglig även i länen omkring Dalarna.

Om djur skickas till slakt på grund av foderbrist påverkar det våra möjligheter till livsmedelsproduktion framåt i tiden. Kan vi tillsammans hjälpas åt att skaffa vinterfoder till djur som annars skulle gå till slakt, så minskar vi bristen på svensk mjölk och kött under kommande år.

Kontakt