Publiceringsdatum:
Senast uppdaterad:
Länsstyrelsen bjuder på inspiration för mat- och turismföretagare

Under 2023 ordnar länsstyrelserna i Dalarna och Gävleborg en kunskapsbuffé med lunchföreläsningar som ska inspirera företagare inom mat och turism. Det bjuds på en fantastisk skara av kunniga föreläsare som alla har lång erfarenhet inom sitt område.
– Tanken med föreläsningsserien är att den ska vara en inspirerande injektion för alla fantastiska människor som har idéer runt om i länen. Föreläsningarna är digitala och sker under lunchtid. Det är en satsning som vi genomför tillsammans med föreningarna MatVärden och Lokal Mat, berättar Therese Englund, projektledare på Länsstyrelsen i Dalarnas län.
Höstens fyra föreläsningar har alla var sitt tema: Att gå från hobby till företagare, vad man behöver tänka på och inspiration från företag som gjort resan, regler och villkor för mathantverk, samt utmaningar och framgångsfaktorer när man förädlar produkter från egen gård.
– Genom att göra detta tillsammans i två län och genom formatet lunchseminarier via webben hoppas vi att innehållet ska vara tillgängligt för så många landsbygdsföretag som möjligt, säger Therese.
Läs mer om varje föreläsning i Länsstyrelsens kalender:
- 6 september: Från hobby till företagare inom mat och turism
Länk till annan webbplats.
– Information från rådgivare Caroline Göransson, Ludvig & Co. - 11 oktober: Från hobby till företagare
Länk till annan webbplats.
– Inspirerande exempel från Rosahöjdens gård, kök och bageri och Världsarvet Gästgivars - 7 november: Nyheter för mathantverkare
Länk till annan webbplats.
– Aktuellt kring regler och villkor med Per Nilsson från Profox - 29 november: Förädla produkter från gården
Länk till annan webbplats.
- Inspirerande exempel från Hansjö Mejeri och E-gården
Föreläsningarna arrangeras inom projekten ”Nya jobb inom livsmedelskedjan - Info/demo” och ”Nya jobb - naturturism och livsmedel”. Projekten är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och svenska staten.
