Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen bjuder på inspiration för mat- och turismföretagare

Så skapar du tillväxt av din hobby. Foto.

Under 2023 ordnar länsstyrelserna i Dalarna och Gävleborg en kunskapsbuffé med lunchföreläsningar som ska inspirera företagare inom mat och turism. Det bjuds på en fantastisk skara av kunniga föreläsare som alla har lång erfarenhet inom sitt område.

– Tanken med föreläsningsserien är att den ska vara en inspirerande injektion för alla fantastiska människor som har idéer runt om i länen. Föreläsningarna är digitala och sker under lunchtid. Det är en satsning som vi genomför tillsammans med föreningarna MatVärden och Lokal Mat, berättar Therese Englund, projektledare på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Höstens fyra föreläsningar har alla var sitt tema: Att gå från hobby till företagare, vad man behöver tänka på och inspiration från företag som gjort resan, regler och villkor för mathantverk, samt utmaningar och framgångsfaktorer när man förädlar produkter från egen gård.

– Genom att göra detta tillsammans i två län och genom formatet lunchseminarier via webben hoppas vi att innehållet ska vara tillgängligt för så många landsbygdsföretag som möjligt, säger Therese.

Läs mer om varje föreläsning i Länsstyrelsens kalender:

Föreläsningarna arrangeras inom projekten ”Nya jobb inom livsmedelskedjan - Info/demo” och ”Nya jobb - naturturism och livsmedel”. Projekten är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och svenska staten.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss