Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Välkomna att möta Kungaparet den 17 augusti

Emblem till firandet av Kungens 50 år på tronen. 

Den 17 augusti besöker kungaparet Falun och det finns flera tillfällen för allmänheten att delta i besöket under dagen. Besöket är en del av firandet av H.M. Konungens 50 år på tronen och det är landshövding Helena Höij som står värd och tar emot kungaparet under dagen.

Under jubileumsprogrammet finns flera chanser att se och möta kungaparet. På förmiddagen besöker kungaparet Lugnet där H.M. Konungen avtäcker den bänk som blir ett minne av besöket med anledning av 50-årsjubileumet. Klockan 14.20 går en kortege med häst och vagn genom Falun, se bifogad karta. Kortegen avslutas på Stora torget där Falu kommun bjuder in till ett stort firande. Under firandet på torget bjuds vi på högtidstal och musikunderhållning med Gustaf och Victor Norén samt Hemvärnets musikkår Dalarna.

Jag är både stolt och glad över att få ta emot kungaparet den 17 augusti när det är Dalarnas tur att uppmärksamma H.M. Konungens 50 år på tronen. Vi hoppas att många kommer till Falun och hjälper till att fira! säger landshövding Helena Höij.

Programmet i sin helhet

Program H.M. Konungens jubileumsfirande i Dalarna Länk till annan webbplats.

Kontakt

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss