Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Åteljakt efter björn

Brunbjörn. Foto.

I samarbete med Jägarförbundet Dalarna och Polisen har Länsstyrelsen i Dalarnas län sammanställt information och svar på vanliga frågor om åteljakt efter björn 2023 som finns på vår webbplats. Senast den 15 juli behöver åteljakt efter björn anmälas till Länsstyrelsen.

Jakt vid särskilt iordningsställd björnåtel kommer att vara tillåtet vid årets licensjakt efter björn som startar den 21 augusti och pågår som längst till den 15 oktober. I år är det också tillåtet att ta upp björnspår med hjälp av hund vid åtel.

Länsstyrelsen i Dalarnas län har tillsammans med Jägarförbundet Dalarna och Polisen sammanställt information för att förtydliga vad som gäller kring anmälan, rapportering, krav på avstånd till åtel, val av åtelmaterial, användning av tjära och åtelkamera. Informationen och svar på vanliga frågor finns på vår webbplats.

Frågor och svar om åteljakt efter björn 2023 finns på sidan Licensjakt efter björn

Anmäl björnåtel senast den 15 juli

För att anlägga björnåtel behöver du göra en anmälan till Länsstyrelsen i Dalarnas län senast den 15 juli. Alla åtlar ska anmälas till Länsstyrelsen, men åtelansvarig behöver inte invänta Länsstyrelsens godkännande innan åtlingen påbörjas. Anläggande av björnåtel kan ske tidigast den 15 juli. Åteln får vara i bruk till att den sista björnen är fälld, men inte längre än till att jakttiden är slut den 15 oktober.

Anmälan av åteljakt efter björn, formulär

Tidigare nyhet om beslut om licensjakt efter björn 2023

Kontakt

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss