Skyfallsliknande regn i Dalarnas länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Mindre skötsel och ved i Dalarnas naturreservat

Slogmod med grillplats

Sommaren är här och det är många som besöker våra naturreservat. I många av våra reservat har vi i år behövt minska underhållet. Vi har inte heller möjlighet att köra ut ved till alla våra grillplatser. Det minskade underhållet är en anpassning till att den statliga naturvårdsbudgeten har minskat.

I flera av länets naturreservat har vi i år minskat underhållet. Det påverkar bland annat våra vandringsleder där vi inte röjer och håller efter på samma sätt som tidigare. Vid flera av våra reservat minskar också tillgången till ved. Vi kommer heller inte kunna städa och tömma soporna vid våra rastplatser.

Vi har i år fått betydligt mindre resurser än tidigare år. Därför behöver vi prioritera vilka insatser vi kan genomföra i våra naturreservat. Vi hoppas att besökarna har förståelse för detta och att vi tillsammans kan hjälpas åt, till exempel genom att ta med skräpet hem, säger Anders Mogård, enhetschef för naturvårdsenheten.

 

Tänk på!

Håll koll om det är eldningsförbud!

Just nu är det eldningsförbud i stora delar av länet. Som privatperson har du ett eget ansvar att inte orsaka bränder. Håll koll på var det är eldningsförbud med hjälp av Länsstyrelsens karttjänst.

Länsstyrelsernas karttjänst om eldningsförbud Länk till annan webbplats.

Ta med ved om du ska grilla!

Som besökare är det bra att ha som vana att ta med egen ved om du planerar att grilla i länsstyrelsens naturreservat. I vissa reservat finns det ved utkört, men som besökare kan du inte räkna med att ved finns på plats.

Du får inte elda med material från naturen!

Det är inte tillåtet att såga ner träd, bryta grenar eller liknande för att elda med om veden är slut.

Ta med dig skräpet hem!

Ta med dig en extra påse på utflykten, så du kan ta med dig ditt skräp hem.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss