Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nu är anmälan öppen till Miljömålsdagarna 2023

Vy över landskap med skogar och böljande berg. En by syns i fjärran, intill dalälven.

Foto: Anna Holm, Visit Dalarna

I år arrangeras Miljömålsdagarna i Borlänge den 27–28 september. Miljömålsdagarna är en årlig konferens och en självklar mötesplats för dig som arbetar för ett framgångsrikt miljö- och hållbarhetsarbete. Nu har anmälan öppnat – vi hoppas att vi ses där!

Årets tema - landskap rustade för framtiden

Miljöarbetet är viktigare än någonsin. Sårbarheten ökar och med framtida osäkerhet behöver vi landskap med robusta ekosystem och en rik biologisk mångfald, som kan fortsätta bidra till mat- och vattenförsörjning, hjälper till att hantera torka och skyfall och som fortsätter lagra in kol.

Samtidigt ska allt fler intressen samsas i landskapen. Takten i energiomställningen ökar och när vi ersätter fossila bränslen med sol- och vindkraft behövs markytor. Digitaliseringen behöver metaller som innebär ingrepp i landskapen.

Sammantaget innebär detta stora utmaningar för miljöarbetet. Men det är också i arbetet med dessa utmaningar som synergieffekterna och de eleganta hållbara lösningarna går att finna. Årets tema är valt för att rusta oss för framtiden och för att bidra till att säkra tillgång till hälsosamma livsmiljöer.

Miljömålsdagarna kommer att ha tre frågeområden:

  1. Vad innebär multifunktionella landskap rustade för framtiden?  
  2. Hur förstår vi utmaningarna och tillvaratar möjligheterna?
  3. Vad kan vi lära från goda exempel och innovativa metoder?

Vi ser fram emot spännande dagar där vi möts för gemensamma samtal, föreläsningar, workshops, frågestunder och utflykter.

Anmäl dig!

För att kunna förbereda detaljerna för en riktigt bra konferens uppskattar vi om du anmäler dig innan midsommar. Om du har frågor eller vill tipsa om arbetsmetoder och exempel som bör lyftas fram så hör gärna av dig.

Anmäl dig via Naturvårdsverkets webbplats

Miljömålsdagarna anmälan Länk till annan webbplats.

Kontakt