Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Inspirationsföreläsningar för mat- och turismföretagare

Under 2023 ordnar Länsstyrelsen i Dalarnas och Gävleborgs län en kunskapsbuffé i form av lunchföreläsningar som ska ge inspiration till företagare inom mat och turism. Föreläser gör en fantastisk skara av kunniga föreläsare som alla har lång erfarenhet inom sitt område.

Föreläsningarna under våren kommer handla om värdskap, storytelling, fotografering med mobilen och sociala medier. Under hösten är det mer regeltunga områden så som att gå från egenföretagare till arbetsgivare, från hobby till företag och vad som gäller när du ska bedriva gårdsförsäljning.

De områden som berörs i föreläsningsserien är alla en viktig pusselbit för ett framgångsrikt företagande. Att skapa berättelser genom ord, handlingar och bilder är otroligt viktigt för att få genomslag och få nöjda kunder som sprider ordet vidare, säger Rebecka Wikström, ansvarig för Gävleborgs livsmedelsstrategi, Länsstyrelsen i Gävleborgs län.

Tanken med föreläsningsserien är att det ska vara som inspirerande injektioner för alla fantastiska människor som har idéer runt om i länen. Alla föreläsningar är digitala och under lunchtid. Satsningen görs tillsammans med föreningarna MatVärden och Lokal Mat.

Genom att vi gör detta tillsammans i två län och genom formatet lunchseminarier via webben hoppas vi kunna skapa ett inspirerande och matnyttigt innehåll som är tillgängligt för en bredd av landsbygdsföretag, säger Therese Englund, projektledare på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Anmäl dig redan nu

Vårens föreläsningar är redan öppna för anmälan. Läs mer om varje föreläsning i vår kalender.

Höstens föreläsningar är inte datumsatta ännu, men kommer att behandla:

  • Från hobby till företagare – augusti
  • Från egenföretagare till arbetsgivare – september
  • Besöksnäring – regler kring hantering av mat – oktober
  • Starta gårdsförsäljning, vad gäller? – november

Kontakt