Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Tillsammans för Dalarnas framtid

Fyra personer står och kollar in i kameran och ser glada ut. Det är Fredrik Jarl, Eva Cooper, Helena Höij och Henrik Navjord. 

Fredrik Jarl, Eva Cooper, Helena Höij och Henrik Navjord. Foto: Länsstyrelsen i Dalarnas län

I fredags anordnade Länsstyrelsen tillsammans med Svenskt Näringsliv och Företagarna en förmiddag för att tillsammans se hur vi gemensamt kan skapa de bästa förutsättningarna för en positiv utveckling i Dalarnas län.

Under dagen tydliggjorde Länsstyrelsen hur de tillståndsprocesser och den tillsynsverksamhet som vi har i uppdrag av regeringen att hantera ser ut och hur vi kan hjälpas åt att snabba upp och förbättra processerna.

Genom att bättre förstå varandra, våra olika roller och förutsättningar blir det enklare för oss att ta ett gemensamt ansvar för kommande viktiga insatser för Dalarnas framtid, sade landshövding Helena Höij i sin inledning.

Henrik Navjord från Svenskt Näringsliv och Eva Cooper från Företagarna var båda nöjda med dagen.

Att Länsstyrelsen Dalarna uppfattas som främjande inom ramen för lagar och regler att ha en dialog med, transparens och se främjande på lösningar skall inte vara ett mål utan medlet för vår tillväxt, säger Henrik Navjord från Svenskt Näringsliv.

Med på bilden är också Fredrik Jarl, ordförande i Dalarnas kommunförbund.

Kontakt