Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Följ höstens viktigaste nyheter - prenumerera på vårt nyhetsbrev om energi!

En kvinna och en man sitter vid ett bord och lyssnar.

Maud Hallmans och Niklas Tarantino under ett samtal om Dalarnas färdplan för energisystem.

Det har väl inte undgått någon att energi är på tapeten. Men har du koll på vad som sker i Dalarna? I senaste nyhetsbrevet från Energiintelligent Dalarna kan du till exempel läsa om hur Dalarna ska bli fossilfritt och självförsörjande på energi, och vad som görs just nu för att vi ska klara energikrisen i vinter.

Energiintelligent Dalarna leds av Länsstyrelsen och Region Dalarna, och är en regional plattform för samverkan inom klimat- och energifrågor. Förutom att du kan följa arbetet via Länsstyrelsens och Energiintelligent Dalarnas webbplats, skickas ett nyhetsbrev ut fyra gånger om året. Den här gången kan du exempelvis läsa om den nya färdplanen för energisystem, som visar hur Dalarna kan säkra försörjningen av energi till 2045 – och samtidigt bli fossilfritt. Läs också om vinterns energiutmaning: Hur kan vi gemensamt agera på ett vis så att hushållens och näringslivets ekonomi skonas, när elbristen är ett faktum? Det och mycket mer får du svar på i nyhetsbrevet!

Prenumerera på nyhetsbrevet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energiintelligent Dalarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyhetsbrev

Länsstyrelsen Dalarna har nyhetsbrev på en rad områden. Klicka på rubrikerna i listan för att få veta mer, och för att anmäla dig.

Friluftsliv i Dalarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dalarnas lantbrukare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regional analys vindkraft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Djurhälsopersonal i Dalarna Länk till annan webbplats.

Kontakt