Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessparets dalabesök i bilder

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ler in i kameran.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte Dalarna för att uppmärksamma alla viktiga insatser som hittills gjort i länet under coronapandemin. Här på Falu Rödfärg.

Under torsdagen den 11 november besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Dalarna för att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och individer som har påverkats av och bidragit under covid-19-pandemin. Här följer bilder från besöket, fria att använda i redaktionella ändamål.

Kronprinsessparets dalabesk bestod av:

  • Mottagning på residenset i Falun
  • Besök på Falu lasaretts laboratorium
  • Besök på Högskolan Dalarna
  • Besök på Falu rödfärg
  • Avslutning med Dalasymfoniettan och Good Harvests generalrepetition på Magasinet i Falun

Samtliga bilder från besöket får användas i redaktionella ändamål. Ange fotograf Anna Nylander/Länsstyrelsen i Dalarnas län. Bilderna går att ladda ner högupplösta i vårt pressmeddelande om besöket.

Pressmeddelande: Kronprinsessparets dalabesök i bilder Länk till annan webbplats.

På vår Instagram har vi även sparat ner alla våra "händelser" under dagen till våra höjdpunkter. Du hittar de under KungligtDalarna i vår instagramprofil:

Länsstyrelsen i Dalarnas län på instagram Länk till annan webbplats.

Mottagning på residenset i Falun

Camilla Fagerberg Littorin står i ett fint rum och hälsar glatt på kronprinsessparet när de kommer in i rummet.

T.f. landshövding Camilla Fagerberg Littorin tar emot kronprinsessparet.

Människor sitter runt ett fint dukat bord i en fin sal.

Kronprinsessparet åt frukost med t.f. landshövding Camilla Fagerberg Littorin, Linus Sandgren, koncernsäkerhetschef på Clas Ohlson, Thomas Agneteg - ansvarig för Ung Företagsamhet i Dalarna, samt de två gymnasieeleverna Tania Gazi och Ibrahim Khodabash som driver UF-företag.

T.f. landshövding Camilla Fagerberg Littorin står upp och pratar mot kronprinsessparet som ler emot henne.

T.f. landshövding Camilla Fagerberg Littorin, som är värd för besöket, hälsar kronprinsessparet välkomna och introducerar gästerna som ska dela med sig av sina erfarenheter.

Personer sitter på rad längs med ena sidan av ett fint dukat bord. De ler och pratar med varandra och kronprinsessparet.

Linus Sandgren, koncernsäkerhetschef på Clas Ohlson, delar med sig av erfarenheter kring hur Coronapandemin påverkat verksamheten och vad man ser framåt. Bakom Linus sitter även två ungdomar som driver lyckade UF-företag i Dalarna. Ibrahim Khodabash som jobbar med film och foto, och Tania Gazi som driver podden "Inte min svaghet".

Besök på Falu Lasarett

Kronprinsessparet kommer gående mot två personer vars bakhuvuden syns i förgrunden. De ler glatt.

Kronprinsessparet anländer till huvudingången till Falu Lasarett och möts av Åke Kjellin, divisionschef medicinsk service och Ann-Charlotte Ransjö, chef för laboratoriemedicin.

Kronprinsessparet står tillsammans med tre personer framför en byggnad där det står Falu Lasarett. Människor står runt omkring och tittar på.

Åke Kjellin, divisionschef medicinsk service och Ann-Charlotte Ransjö, chef för laboratoriemedicin hälsar kronprinsessparet och t.f. landshövding Camilla Fagerberg Littorin välkomna till Falu lasarett.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel pratar med personal i ett laboratorium.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte avdelningen för laboratoriemedicin där de träffade och samtalade med personalen.

Kronprinsessan Victoria pratar och visar något med händerna. Prins Daniel tittar på Victoria.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel ställde många intresserade frågor.

Kronprinsessparet står framför en maskin och pratar med en person i personalen.

Kronprinsessparet visas runt i olika delar av laboratoriet. Till exempel fick de lära sig mer om hur covid-19-prover hanteras och hur de skalat upp testningen på lasarettet.

Kronprinsessparet pratar med personal i ett laboratorierum.

Kronprinsessparet passade på att stanna upp och tacka personalen för allt arbete de gjort hittills under pandemin, och fortfarande gör.

Kronprinsessparet och landshövdingen sitter och pratar med två elever. De sitter på långa bänkar som bildar diagonaler i bilden.

På Högskolan Dalarna fick kronprinsessparet samtala med Eleven Deniz Saygin och Johanna Stickert, som är ordförande för studentkåren.

Kronprinsessparet sitter framåtlutade och pratar initierat med två elever.

Samtalet med Johanna Stickert och Deniz Saygin kretsade bland annat kring hur studierna påverkats under pandemin och inte minst hur eleverna påverkats ur ett psykosocialt perspektiv.

Kronprinsessparet lyssnar uppmärksamt på två personer, som står i förgrunden i bilden och berättar något.

Kronprinsessparet fick även en presentation om en digital barnmorskeutbildning i Bangladesh och Somaliland som sker i högskolans regi. De fick även en inblick i hur pandemin påverkat utbildningen och vad de tar med sig i form av erfarenheter in i det fortsatta arbetet med projektet. Presentationen gavs av Fatumo Osman och Kerstin Erlandsson, docenter i omvårdnad.

Besök på Falu Rödfärg

Kronprinsessparet kommer leende gående mot två personer vars bakguvuden man ser i förgrunden. På ryggen på ena personen står det Falu Rödfärg.

Kronprinsessparet på besök på Falu Rödfärg. De möttes upp av Martin Jansson, VD, och Anna-Karin Grundberg, marknadskoordinator.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria tar på sig en knallgul växt och skyddsglasögon.

Alla måste ha på sig skyddskläder när man rör sig i fabriken, även kungligheter.

Kronprinsessparet lyssnar på en föreläsning.

Martin Jansson, VD på Falu Rödfärg höll en presentation för Kronprinsessparet om Falu rödfärgs historia, hur företaget påverkats av pandemin och om hur man ser på framtiden.

Kronprinsessparet kommer gående i skyddskläder i ett maskinrum som är helt rödfärgat av damm från målarfärgsprduktionen.

Kronprinsessparet fick en rundvandring i produktionen och fick träffa personal från tillverkningen.

En person står och berättar saker fö kronprinsessparet och landshövdingen i ett maskinrum. I förgrunden syns kameror och journalister.

Personalen visar kronprinsessparet och landshövdingen runt i produktionen. Under corona-året 2020 gick efterfrågan upp för Falu Rödfärg och de sålde 35 % mer färg än tidigare år.

Avslutning med Dalasymfoniettan och Good Harvests generalrepetition på Magasinet i Falun

Kronprinsessparet och t.f. landshövding Camilla Fagerberg Littorin sitter och tittar på en konsert. Det är mysig belysning i en tegelbyggnad.

Kronprinsessparet och t.f. landshövding Camilla Fagerberg Littorin fick mot slutet av dagen sätta sig ner och njuta av lite livemusik i konsertlokalen Magasinet i Falun.

I förgrunden syns Daniel och Victorias huvuden blurrigt. I bakrunden pågår en konsert med stråkar och en kvinna på gitarr.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel sa att de var glada att äntligen få ta del av musik live igen. Konserten var en generalrepetition inför en konsert med Dalasinfoniettan och gruppen Good Harvest, (Hanna Enlöf och Ylva Eriksson).

Ett gäng personer står och pratar.

Efter konserten träffade kronprinsessparet musikerna och samtalade om hur de och kulturen generellt påverkats av pandemin. Deltog i samtalet gjorde bland annat verksamhetsledare och tf. chefsdirigent i Dalasinfoniettan David Lundblad samt Hanna Enlöf och Ylva Eriksson från gruppen Good Harvest.

Kungafamiljen besöker Sveriges län

Med anledning av den pågående covid-19-pandemin besöker medlemmar i Kungafamiljen, på initiativ av H.M. Konungen, Sveriges 21 län.

De fyra första besöken genomfördes hösten 2020, men med anledning av den andra vågen av pandemin pausades besöken tills vidare.

Kungafamiljen vill genom besöken visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Kontakt

Länsstyrelsen i Dalarnas län

Telefon: 010-225 00 00 (växel)