Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Idag besöker kronprinsessparet Dalarna

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ler in i kameran.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besöker Dalarna för att uppmärksamma alla viktiga insatser som hittills gjort i länet under coronapandemin.

Idag torsdag den 11 november besöker kronprinsessparet Dalarnas län för att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och individer som har påverkats av och bidragit under covid-19-pandemin.

Det går att följa kronprinsessan Victoria och prins Daniels besök i länet via Länsstyrelsen i Dalarnas läns sociala kanaler. På både Instagram Länk till annan webbplats. och Facebook Länk till annan webbplats. kommer vi lägga ut bilder från besöket i våra ”händelser” under dagen.

Imorgon, fredag 12 november, släpper Länsstyrelsen ett pressmeddelande och webbnyhet med rapportering från besöket. Pressmeddelandet, som går att hitta i Länsstyrelsens pressrum Länk till annan webbplats. kommer även att innehålla utvalda bilder från dagen, fria för användning vid redaktionellt bruk.

Besöker aktörer som varit viktiga under pandemin

Länsstyrelsen i Dalarnas län är värd för besöket och tillförordnad landshövding Camilla Fagerberg Littorin kommer följa paret under dagen.

Under förmiddagen besöker kronprinsessparet landshövdingens residens och Falu lasarett. På eftermiddagen besöker de Högskolan Dalarna, Falu rödfärg och Magasinet i Falun. Under samtliga besök kommer kronprinsessparet träffa personer som kan berätta om hur länet påverkats av pandemin och hur man tacklat de utmaningar som den fört med sig.

Kungafamiljen besöker Sveriges län

Med anledning av den pågående covid-19-pandemin besöker medlemmar i Kungafamiljen, på initiativ av H.M. Konungen, Sveriges 21 län.

De fyra första besöken genomfördes hösten 2020, men med anledning av den andra vågen av pandemin pausades besöken tills vidare.

Kungafamiljen vill genom besöken visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Kontakt

Länsstyrelsen i Dalarnas län

Telefon: 010-225 00 00 (växel)