Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Ansökningar om jordbruksstöd välkomna!

Den 11 februari startar ansökningstiden för jordbruksstöd, och sista ansökningsdag är den 15 april. Den som behöver hjälp med att göra sin SAM-ansökan 2021, ska kontakta Länsstyrelsen i Dalarnas län.

I vanliga fall hålls ett öppet hus för att ge support till jordbrukare som ska ansöka om stöd, men under rådande pandemi är den inställd.

– I år kommer denna support endast ske via telefon. Vi kan bara hjälpa dem som själva loggar in på Jordbruksverkets e-tjänst SAM internet. Det är därför extra viktigt att ha en e-legitimation redo eller skaffa fullmakt om så behövs för att göra ansökan. Våra handläggare hjälper gärna till att svara på frågor och vägleda i hur SAM internet fungerar, så allt går så smidigt som möjligt. Så tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp, berättar Maria Krantz, chef för enheten för jordbruk och djurskydd.

Den som behöver support för att göra sin SAM-ansökan kan prata med någon av Länsstyrelsens handläggare på telefonnummer 0771-67 00 00 vardagar klockan 8–16. Sista två veckorna innan sista ansökningsdag är öppettiderna utökade till klockan 20.00 respektive 22.00. Innan man hör av sig det en fördel om man har loggat in och påbörjat ansökan i SAM Internet.

Kontakt