Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

”Verksamheterna vill göra rätt”
Länsstyrelsen rapporterar om arbetet med den tillfälliga covid-19-lagen V.3

Dalarnas landskapsvapen och svart text med LÄNSSTYRELSEN DALARNAS LÄN

Varje länsstyrelse rapporterar veckovis hur arbetet med den nya covid-19-lagen fortlöper. Här följer Dalarnas rapport från den gångna veckan.

Sedan den tillfälliga covid-19-lagen trädde i kraft har Länsstyrelsen bedrivit tillsyn, både i form av information och rådgivning på plats och genom telefonkontakt och informationsmöten.

De verksamheter som myndigheten framförallt varit i kontakt med är frisörer, klädaffärer, matvarubutiker och gym. Inga förbud eller förelägganden har utfärdats, istället har Länsstyrelsen fokuserat på rådgivning och vägledande samtal.

– De som vi har haft kontakt med har varit mycket positiva till besöken, alla vi mött vill göra rätt. De huvudsakliga bristerna har varit att man räknat fel på maxantalet som får vistas i lokalerna. Antingen så glömmer man att räkna bort hyllor och förvaring från den fria ytan, eller så missar man att räkna ut hur många som får vara i varje avskilt utrymme i lokalen. Vi ser också att vissa verksamheter missat att ställa fram handsprit, säger Peter Forsström tillförordnad enhetschef för Dalarnas regionala tillsyn.

Mer information om Länsstyrelsens tillsynsarbete utifrån den tillfälliga covid-19-lagen hittar ni i länken nedan.

Tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen

Kontakt

Enheten för tillsyn enligt covid-19 lagen
E-post: dalarna@lansstyrelsen.se
Telefon: 010 225 01 11

Kontakt