HACCP i praktiken (digital kurs)
Länsstyrelsen erbjuder en tvådagarskurs i HACCP för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet inom livsmedelsförädling eller diversifiering av primärproduktion på landsbygden i Dalarna. Deltagare från angrändande län i mån av plats.
Målgrupp
Verksamheter inom livsmedelsförädling eller diversifiering av primärproduktion på landsbygden i Dalarna (Ej Falu och Borlänge tätort). Deltagare från angränsande län i mån av plats.
Program
Kursen omfattar två dagar à 6 timmar (inklusive pauser):
Torsdag 16 januari klockan 9-15 och tisdag 21 januari klockan 9-15.
Kursens syfte är att ge fördjupad kunskap i arbetet med HACCP och varvar teori med praktik genom diskussioner och övningar. Se innehåll nedan.
Innehåll under dessa dagar
- HACCP enligt Codex Alimentarius och lagstiftningens krav
- Centrala begrepp
- Livsmedelsburna faror
- Grundförutsättningar för säkra livsmedel
- Faroanalys med riskbedömning
- Olika åtgärder för att hantera faror; grundförutsättningar, CP och CCP
- Metoder för att identifiera CCP (och CP)
- Övervakning och styrning av CCP och CP inkl. korrigerande åtgärder
- Validering och verifiering i HACCP-system
- Att hålla HACCP-systemet uppdaterat och aktuellt
- Implementering av HACCP och att skapa ett levande HACCP-arbete
- HACCP-ansvarig/-gruppens uppgift, ansvar och roll
- Kunskapstest
Kursen avslutas med diplom för de som får godkänt på kunskapstestet, eller intyg för de som inte får godkänt på kunskapstestet.
Kursledare
Kursledare är Anna Westberg från Bergström & Hellqvist AB. Hon är livsmedelsagronom och har mångårig erfarenhet av konsultation för livsmedelsföretag och utbildning för personal inom olika delar av livsmedelskedjan, framför allt förädling.
- Var:
- Zoom. Länk skickas ut en vecka före kursstart.
- Kostnad:
- 300 kronor exklusive moms. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, vilket innebär att avgiften faktureras vid sen avbokning.
- Sista anmälningsdag:
- 09 jan 2025
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du saknar bekräftelse per e-post är du inte anmäld.
Anmälan är bindande efter 9 januari
Sista anmälningsdag är den 9 januari. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, vilket innebär att avgiften faktureras vid sen avbokning.
Kursen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – kompetensutveckling”. Projektet samarbetar med Lokal mat och är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.