16- 21 jan 2025 klocka 09.00 - 15.00

HACCP i praktiken (digital kurs)

Länsstyrelsen erbjuder en tvådagarskurs i HACCP för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet inom livsmedelsförädling eller diversifiering av primärproduktion på landsbygden i Dalarna. Deltagare från angrändande län i mån av plats.

Målgrupp

Verksamheter inom livsmedelsförädling eller diversifiering av primärproduktion på landsbygden i Dalarna (Ej Falu och Borlänge tätort). Deltagare från angränsande län i mån av plats.

Program

Kursen omfattar två dagar à 6 timmar (inklusive pauser):

Torsdag 16 januari klockan 9-15 och tisdag 21 januari klockan 9-15.

Kursens syfte är att ge fördjupad kunskap i arbetet med HACCP och varvar teori med praktik genom diskussioner och övningar. Se innehåll nedan.

Innehåll under dessa dagar

  • HACCP enligt Codex Alimentarius och lagstiftningens krav
  • Centrala begrepp
  • Livsmedelsburna faror
  • Grundförutsättningar för säkra livsmedel
  • Faroanalys med riskbedömning
  • Olika åtgärder för att hantera faror; grundförutsättningar, CP och CCP
  • Metoder för att identifiera CCP (och CP)
  • Övervakning och styrning av CCP och CP inkl. korrigerande åtgärder
  • Validering och verifiering i HACCP-system
  • Att hålla HACCP-systemet uppdaterat och aktuellt
  • Implementering av HACCP och att skapa ett levande HACCP-arbete
  • HACCP-ansvarig/-gruppens uppgift, ansvar och roll
  • Kunskapstest

Kursen avslutas med diplom för de som får godkänt på kunskapstestet, eller intyg för de som inte får godkänt på kunskapstestet.

Kursledare

Kursledare är Anna Westberg från Bergström & Hellqvist AB. Hon är livsmedelsagronom och har mångårig erfarenhet av konsultation för livsmedelsföretag och utbildning för personal inom olika delar av livsmedelskedjan, framför allt förädling.

Var:
Zoom. Länk skickas ut en vecka före kursstart.
Kostnad:
300 kronor exklusive moms. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, vilket innebär att avgiften faktureras vid sen avbokning.
Sista anmälningsdag:
09 jan 2025

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du saknar bekräftelse per e-post är du inte anmäld.

Anmälan är bindande efter 9 januari

Sista anmälningsdag är den 9 januari. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, vilket innebär att avgiften faktureras vid sen avbokning.

Det finns 14 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 9 januari klockan 23.59.






Det finns inte möjlighet till e-faktura
Jag vill ta del av kommande kurser och aktiviteter via Länsstyrelsens nyhetsbrev för lantbruk och landsbygdsutveckling i Dalarna. Du kan när du vill avsluta din prenumeration via länk i nyhetsbrevet. (obligatorisk) * (obligatorisk)
Jag vill ta del av kommande kurser och aktiviteter via Länsstyrelsens nyhetsbrev för lantbruk och landsbygdsutveckling i Dalarna. Du kan när du vill avsluta din prenumeration via länk i nyhetsbrevet. (obligatorisk)


Kursen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – kompetensutveckling”. Projektet samarbetar med Lokal mat och är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

Loggor: Lokal mat och Europeiska jordbruksfonden. 

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss