04 sep 2024 klocka 13.00 - 16.00

Beteskurs i fält med fokus på nötköttsproduktion

Kurs som belyser olika aspekter av betestyper och betesstrategier med fokus på nötköttsproduktion. Hur bete på vall kan kombineras med naturbete för att optimera fodertillgången och ekonomin. I kursen ingår bland annat; växternas tillväxt och återväxt, betesplanering, nötkreaturens betesteknik och olika krav på beten beroende på djurkategori, biologisk mångfald i beten, miljöersättningar och EU-stöd kopplat till betesmarkerna.

Vi besöker Fullsta lantbruk som bedriver nötköttsproduktion med beten på både vall och naturbeten. Kursen leds av Frida Hedin, naturvårds- och produktionsrådgivare från Hushållningssällskapet.

Målgrupp

Inbjudan riktar sig till dig som är lantbrukare, nötköttsproducenter, rådgivare och andra intresserade.

Övrigt

Ta med eget fika, rena skor/stövlar och kläder efter väder!

Varmt välkomna!

Fotografering på plats

Under våra aktiviteter tar vi ibland bilder. För att vi ska kunna använda bilderna och samtidigt följa GDPR behöver vi förvarna dig som deltagare om att det kan komma att fotograferas under mötet. På mötesplatsen ska vi informera om var det finns lämpliga ytor på platsen för dig som inte vill vara med på bild.

Text

Var:
Fullsta Lantbruk, By Kyrkby Avesta. Samlingsplats ; Södra Fullsta 180
Kostnad:
Deltagandet är kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
01 sep 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du saknar bekräftelse per e-post är du inte anmäld.

Det finns 30 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 1 september klockan 23.59.Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss