12- 14 aug 2024 klocka 10.00 - 16.00

EOV - Lär känna ekosystemprocesserna på din gård

Välkommen till en tredagarsutbildning i verktyget EOV STM (Ecological Outcom Verification, Short Term Monitoring).

EOV är ett verktyg för att bedöma och mäta om gräs- och hagmarker brukas på ett regenerativt sätt. Med regenerativt menas här att brukandet av jorden ska bidra till att stärka och vitalisera själva jorden och växtlighetens produktionsförutsättningar. Med en bättre förståelse för hur grundläggande ekosystemprocesser fungerar och hänger ihop får vi som jordbrukare bättre förutsättningar att i samklang med ekosystemen producera mat och samtidigt stärka ekosystemen. Kursen ger dig bättre förståelse om bland annat markens mullhalt och vattenhållande förmåga vilket ger dig verktyg för att styra din verksamhet mot bättre lönsamhet.

Målgrupp

Aktiviteten riktar sig till i första hand lantbrukare, men i mån av plats så kan även lantbruksintresserade som inte är lantbrukare delta

Program

Utbildningen sträcker sig över tre dagar, 12-14 augusti.

  • Måndag, klockan 10.00 – 18.00
  • Tisdag, klockan 9.00 – 17.00
  • Onsdag, klockan 9.00 – 16.00

Kursen börjar på måndagsförmiddagen med ett par timmars genomgång av verktyget EOV, de olika indikatorerna och hur poängsättning inom dem går till. Därefter vidtar praktiska övningar i fält måndag eftermiddag till onsdag eftermiddag. Fältdagarna följs upp med två digitala träffar med teori efter sommaren. Datum för dessa kommer senare.

Efter genomgången kurs kommer du ha kompetens att själv med EOV STM årligen kunna följa upp hur ditt jordbruk påverkar ekosystemprocesserna.

För mer information om EOV så finns en facebookgrupp med namnet EOV Sverige där du kan hitta mer information. Du kan även läsa mer om EOV på https://savory.global/eov Länk till annan webbplats.

Kursen leds av Gunnar Thelin.

Praktisk information

Kursen kommer huvudsakligen att vara i fält.

Förmiddagsmacka, lunch och eftermiddagsfika ingår. Behov av specialkost meddelas vid anmälan.

Varmt välkomna!

Fotografering på plats

Under våra aktiviteter tar vi ibland bilder. För att vi ska kunna använda bilderna och samtidigt följa GDPR behöver vi förvarna dig som deltagare om att det kan komma att fotograferas under mötet. På mötesplatsen ska vi informera om var det finns lämpliga ytor på platsen för dig som inte vill vara med på bild.

Var:
Norrbo Folkets Hus, Norrbovägen 54, 77014 Nyhammar, Ludvika kommun
Kostnad:
500 kr exklusive moms. Om du avbokar dig senare än 3 dygn innan kursstart eller inte närvarar på kursen kommer du faktureras 500 kr exkl.moms.
Sista anmälningsdag:
05 aug 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du saknar bekräftelse per e-post är du inte anmäld.

Avbokning

Om du avbokar dig senare än 3 dygn innan kursstart eller inte närvarar på kursen kommer du faktureras 500 kr exkl.moms.

Det finns 9 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 5 augusti klockan 23.59.EU-logotyp. 

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss