Risk för skogsbrand i Dalarnas länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

20 jun 2024 klocka 09.30 - 12.00

Växtskydd i spannmål

Vi besöker Joakim och Simon Fjägers som har 280 hektar med vårsått korn, havre, vete och raps. Hos Joakim och Simon tittar vi på och diskuterar kring åtgärder mot sjukdomar och ogräs. Fokus är hur integrerat växtskydd kan användas. Integrerat växtskydd bygger på att förebygga sjukdomar och ogräsproblem genom bland annat växtföljder, lämpliga sorter och jordbearbetning. När en bekämpning genomförs ska den vara behovsanpassad och resultatet ska följas upp. Medverkar gör Lina Norrlund, sakkunnig om växtskydd från Växtskyddscentralen i Uppsala.

Målgrupp

Lantbrukare

I fält tittar vi på och diskuterar kring

Vilka förebyggande metoder använder Joakim och Simon i sin spannmålsproduktion och vilka ytterliga åtgärder finns? Hur övervakas svamp- och skadedjursangrepp och vad baseras beslut om bekämpning på? Hur följs bekämpningen upp? Vi tittar på nollrutor i vårvete och korn för ogräs- och svampbekämpning

Praktiskt

Tag med eget fika.

Vägbeskrivning skickas ut till deltagarna när kursen närmar sig.

Logotyper för aktörer som medverkar. Aktiviteten medfinansieras av Europeiska unionen.

Fotografering på plats

Under våra aktiviteter tar vi ibland bilder. För att vi ska kunna använda bilderna och samtidigt följa GDPR behöver vi förvarna dig som deltagare om att det kan komma att fotograferas under mötet. På mötesplatsen ska vi informera om var det finns lämpliga ytor på platsen för dig som inte vill vara med på bild.

Var:
Hos Simon Fjägers i Bodarne 141, Hedemora
Kostnad:
Kursen finansieras av EU via den strategiska planen och är därför kostnadsfri.
Sista anmälningsdag:
18 jun 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du saknar bekräftelse per e-post är du inte anmäld.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 18 juni klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss