Aktuella vädervarningar i Dalarnas länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

13 mar 2024 klocka 18.00 - 19.30

Bränning av gräsmarker – ett webbinarium

Hasselbuske i landskap.

Ett webbinarium för dig som vill lära dig mer om hur du på bästa sätt kan använda bränning i din skötsel av gräsmarker.

Bränning av gräsmarker, till exempel slåtterängar, kan ha flera fördelar. Om marken inte slagits eller betats på några år finns antagligen ett lager med gammal förna som gör det svårt för växter att gro. Den gamla förnan gör dessutom slåttern svårare. Bränning kan både vara ett alternativ till slåtter och ett sätt att restaurera ängen eller betesmarken genom att få bort det gamla vissna.

Men vad behöver du tänka på om du vill bränna din mark? När är det bra att bränna och när ska du absolut inte bränna? Var ska du starta branden? Hur breda brandgator behövs? Vilken utrustning behövs?

Kill Persson från MiNa natur håller ett digitalt föredrag om bränning av gräsmarker. Kill har stor erfarenhet av bränning och delar med sig av sin kunskap och ger många praktiska tips. Seminariet är kostnadsfritt och genomförs digitalt via Zoom. Länkar för deltagande kommer att skickas den 12 mars till den e-post du angett i din anmälan.

Målgrupp

Kursen vänder sig i första hand till ägare och brukare av ängs -och betesmarker i Värmlands län, i andra hand till verksamma i jordbruksföretag i Värmlands län. I mån av plats välkomnar vi även personer verksamma utanför Värmland.

Anmälan

Bränning av gräsmarker - ett webbinarium

Var:
Zoom
Kostnad:
Kostnadsfri
Sista anmälningsdag:
08 mar 2024
Länsstyrelsen Värmland, den Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss