25 jan 2024 klocka 13.00 - 15.15

Starka mammor - Trygga barn

Foto: Rädda Barnen

Starka mammor – Trygga barn är ett projekt inom Rädda Barnen med föräldrastödsgrupper för ensamstående mammor som är nya i Sverige. Under detta seminarium får vi veta mer om projektet och ta del av erfarenheter och goda exempel.

Rädda Barnen har länge arbetat med att hjälpa föräldrar och har träffat många ensamstående mammor som är nya i Sverige. Dessa mammor och barn är en av de mest utsatta grupperna, de saknar skyddsnät då familjen ofta är kvar i hemlandet och de har det många gånger svårt med både ekonomi och boende. Vi vet att för dessa mammor och barn kan tidiga insatser göra stor skillnad. Med hjälp av föräldrastödsgrupper kan man möta mammornas behov av ett anpassat stöd och ge de möjligheten att träffa andra mammor som befinner sig i samma situation.

Under seminariet delar Rädda Barnen med sig av metoder, erfarenheter och exempel från projektet Starka mammor - Trygga barn.

Seminariet är för dig som är beslutsfattare eller möter dessa mammor och barn i ditt arbete eller i ditt ideella engagemang.

Som ett led i spridning och påverkan av den metodologi som Rädda Barnen tagit fram, delvis med stöd av medel från länsstyrelsen, görs denna webbsändning av ”Starka mammor -trygga barn” med metodutvecklare i Västernorrland och nationellt.

Program

Pass 1
13.00-13.45

Ett kunskapsseminarium med fokus på situationen för mammor som är nya i Sverige och deras barn. Vi får även lyssna till deras röster om utmaningar och behov.

Pass 2
14.30-15.15

Ett metodseminarium för aktörer som möter dessa mammor och barn. Rädda Barnens projektledare berättar om hur de nått ut till målgruppen och vilka teman de har haft på de olika träffarna. De delar också med sig om sina tankar kring vad som är viktigt för ett anpassar föräldrastöd.

Mer information

Mer information

Mer information om projektet finns på Rädda Barnens webbplats,

Starka mammor - trygga barn Länk till annan webbplats.

Arrangör

Rädda Barnen och Länsstyrelsen Västernorrland. Seminariet är öppet även för aktörer i Dalarna.

Frågor?

Har du några frågor kring evenemanget? Kontakta ansvarig vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Har du frågor kopplat till projektet? Kontakta Maria Klavevik, projektledare för Starka mammor – Trygga barn på maria.kalvevik@rb.se

Var:
Seminariet är digitalt
Kostnad:
Seminariet är kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
18 jan 2024

Kontakt

Assar Häggbladh

Utvecklare integration

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss