31 dec 2023 klocka 08.00 - 23.30

Grundläggande livsmedelsutbildning via digitala självstudier

Nyskördade grönsaker. Foto.

Nu erbjuder vi en digital utbildning i livsmedelshygien via självstudier under november och december. Kursens mål är att ge grundläggande kunskaper om livsmedelshygien för att hantera mat på ett säkert sätt. Efter kursen ska du ha allmän kännedom om mikroorganismer, känna till hur du förebygger och undviker matförgiftningar, förstå betydelsen av personlig hygien och hygieniska förhållanden i verksamheten.

Digital kurs

Kursen görs på egen hand via webben och inte är lärarledd. Du får en inloggning via Anticimex för att göra den på valfri tid fram till årsskiftet 2023/2024. Utbildningen är uppdelat i två delar och tar cirka 70-90 min per del.

Upplägg

Del 1: Vad livsmedelskvalitet innebär, Smittämnen och smittkällor i livsmedelshantering, Matförgiftningar, allergener och andra hälsofaror.

Del 2: Grundförutsättningar för livsmedelshantering, Kritiska steg i livsmedelshantering, Din egenkontroll, Myndigheternas roll - lagstiftning och offentlig kontroll.

Efter godkänt resultat erhålles ett diplom. Utbildningen är på grundnivå, inga förkunskaper krävs.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som driver ett befintligt eller blivande företag, som förädlar livsmedel eller primärproducenter som diversifierar sin verksamhet på Dalarnas landsbygd (inte Falu och Borlänge tätort). Övriga deltagare med verksamhet på landsbygd i mån av plats.

Vi har totalt 20 platser. För att ge så många verksamheter möjlighet att delta, tar vi emot max tre personer från samma företag. Ytterligare deltagare kan delta i mån av plats.

Projektet Nya jobb inom livsmedelskedjan - kompetensutveckling

Kurserna ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – kompetensutveckling”. Projektet samarbetar med föreningen Lokal mat i planering och genomförande av aktiviteter. Projektet är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

Loggor: Lokal mat och EU.
Var:
Digitalt möte.
Kostnad:
440 kr exklusive moms, då ingår inloggning, support vid problem och diplom.
Sista anmälningsdag:
17 dec 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Vi behöver redovisa vilka som deltagit i våra kurser och utbildningar till Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Därför ber vi dig uppge ditt personnummer vid anmälan. Det används bara till redovisningen av projektet och raderas så fort redovisningen är genomförd.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 december klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss