Vind i Dalarnas länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

12 sep 2023 klocka 19.00 - 20.30

Hästgödselhantering – Är det skitlätt att göra rätt? Del 3

Foto: Hanna Bannbers

Välkommen till den tredje föreläsningen av fyra i serien ”Du och hästen”. Hästgödselhantering är en omdiskuterad fråga. Vad får du - och vad får du inte göra? När behövs en platta och vad innebär egentligen ord som spridningsareal och djurenheter?

Det finns flera regler om gödselhantering som vanliga hästägare behöver ha koll på. Reglerna är ibland svårtolkade och det kan vara svårt att veta vad som är okej. Och vad tittar egentligen kommunen på när de kommer på inspektion? Föreläsningen kommer att ge svar på vilka regler som gäller, vad de betyder i praktiken och hur du kan göra för att uppfylla dem.

Föreläsare

Hanna Bannbers är agronom och expert på området och kommer reda ut alla frågetecken kring gödselhanteringen och även prata om hur gödseln kan gå från att vara ett problem till att bli en resurs.

Bakgrund och syfte

Hästbranschen är stor och utgör en enorm resurs på många olika plan i samhället. Pengamässigt omsätter hästnäringen nationellt ungefär 34 miljarder kronor per år och skapar ungefär 18 500 arbetstillfällen. Därtill skapas andra stora värden både för landsbygd, landskapsbild och kanske allra viktigast – en enorm källa till rekreation och välmående tillsammans med hästarna.

Det är inte alltid lätt att uppdatera sig om de senaste rönen och att veta var det går att hitta fakta. Syftet med den här föreläsningsserien är att sprida kunskap om olika frågeställningar inom hästbranschen.

Målgrupp

Föreläsningarna riktar sig till dig som är hästföretagare, häst-och markägare och dig som på något sätt kommer i kontakt med frågorna.

Arrangörer

Föreläsningarna är kostnadsfria och finansieras av Greppa näringen och genomförs i ett samarbete mellan Länsstyrelsen Dalarna och Länsstyrelsen Gävleborg.

Tid för dina frågor

Vi avrundar med en frågestund där det finns tid för dig att ställa dina frågor. Klura gärna innan träffen så att vi får många frågetecken att räta ut under kvällen.

Kommande föreläsning

Den fjärde digitala föreläsningen i serien annonseras separat här i vår kalender och kommer att genomföras under september.

Var:
Digital föreläsning. Länk skickas till e-postadressen du anmäler dig med.
Kostnad:
Kostnadsfri.
Sista anmälningsdag:
11 sep 2023

Anmälan

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Vi behöver redovisa vilka som deltagit i våra kurser och utbildningar till Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Därför ber vi dig uppge ditt personnummer vid anmälan. Det används bara till redovisningen av projektet och raderas så fort redovisningen är genomförd.Deltar utifrån att jag är:
Deltar utifrån att jag är:

Logotyper: Växa, Greppa näringen och EU jordbruksfond
Logotyp greppa näringen

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss