11 okt 2023 klocka 12.00 - 13.00

Från hobby till företagare - inspirerande exempel

Välkommen till en inspirationsföreläsning om att gå från hobby till företag för dig som vill bli företagare inom mat och turism. Du får lyssna till två företagare som gjort resan och som delar med sig av sina erfarenheter.

Inspirerande föreläsare

Anna Forsberg - Rosahöjdens gård, kök och bageri.

”Mitt mål är att bygga ett livskraftigt företag med många ben att stå stadigt på med delaktig personal som vill jobba kvar i många år".
I Fredriksberg driver Anna bageri, kök och camping och hemma på gården har hon höns. Välkommen att höra henne berätta om sin företagsresa från start, till att idag ha tre anställa.

Pia Ohlson – Världsarvet Gästgivars i Hälsingland

För 5 år sedan köpte Pia och Björn Världsarvet Gästgivars i Vallsta. Pia berättar om resan från köpet till att ha fler anställda och en stor verksamhet med restaurang, odlingar, guideverksamhet och förvaltande av kulturarv.

Digitala lunchföreläsningar

Under 2023 ordnar Länsstyrelserna i Dalarna och Gävleborg en kunskapsbuffé i form av lunchföreläsningar som ska ge inspiration till dig som är företagare inom mat och turism. Du kan delta på alla tillfällen eller plocka de föreläsningar som passar bäst. Vi har med oss en fantastisk skara av kunniga och inspirerande föreläsare. Alla föreläsningar är digitala, under lunchtid och kostnadsfria.

Länk till föreläsningarna skickas ut till anmälda deltagare dag innan föreläsningen.

Kommande föreläsningar

Se separata kalenderhändelser för mer information och anmälan.

Målgrupp

Blivande eller befintliga företagare inom livsmedelsproduktion, förädling och turism på landsbygden i Dalarna eller angränsande län.

Kursen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – info/demo”. Projektet samarbetar med föreningen Lokal mat i planering och genomförande av aktiviteter. Projektet är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

Loggor: Lokal mat och EU.
Var:
Digitalt möte.
Kostnad:
Kostnadsfri.
Sista anmälningsdag:
09 okt 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 62 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 9 oktober klockan 23.59.

Kontakt

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss