29 nov 2023 klocka 12.00 - 13.00

Förädla produkter från gården - inspirerande exempel

Välkommen till en inspirationsföreläsning om att förädla produkter från gården, för dig som vill bli företagare inom mat och turism. Du får lyssna till två företagare som gjort resan och som delar med sig av sina erfarenheter.

Inspirerande föreläsare

Björn Daniels - Hansjö mejeri

Mejeriet grundades av Björns föräldrar som drev lantbruk med mjölkkor i Hansjö, norr om Orsa. Sedan mars 2019 drivs familjeföretaget av ägaren Björn Daniels tillsammans med makan Nicolina Daniels.

Välkommen att höra Björn berättar om sin resa, utmaningar i att starta livsmedelsproduktion och framgångsfaktorer.

Hans-Peter Eriksson - e-gården, Ockelbo

”Familjen "e" som valde entreprenörskap och nybyggaranda”. Så beskriver Hans-Peter sin verksamhet på e-gården där de bedriver gårdsbutik, kafé och restaurang med ett eget gårdsslakteri. De äger hela processen genom att själva ha odling, djuruppfödning och charkavdelning och kan sedan servera maten i sitt café och restaurang.

Hans-Peter delar med sig av sina erfarenheter av att utveckla verksamheten till där de är idag.

Digitala lunchföreläsningar

Under 2023 ordnar Länsstyrelserna i Dalarna och Gävleborg en kunskapsbuffé i form av lunchföreläsningar som ska ge inspiration till dig som är företagare inom mat och turism. Det här är den fjärde och sista föreläsningen. Du kan delta på alla tillfällen eller plocka de föreläsningar som passar bäst. Vi har med oss en fantastisk skara av kunniga och inspirerande föreläsare. Alla föreläsningar är digitala, under lunchtid och kostnadsfria.

Länk till föreläsningarna skickas ut till anmälda deltagare dag innan föreläsningen.

Målgrupp

Blivande eller befintliga företagare inom livsmedelsproduktion, förädling och turism på landsbygden i Dalarna eller angränsande län.

Kursen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – info/demo”. Projektet samarbetar med föreningen Lokal mat i planering och genomförande av aktiviteter. Projektet är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.

Loggor: Lokal mat och EU.
Var:
Digitalt möte.
Kostnad:
Kostnadsfri.
Sista anmälningsdag:
27 nov 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 27 november klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss