Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

30 mar 2023 klocka 13.00 - 15.30

Mellangrödor i ekologisk växthusodling

Sedan 1 januari 2022 är det krav på växtmångfald och växtföljd i ekologisk växthusodling. Hur gör man för att få det att fungera ihop med sina huvudgrödor som ofta är tomat och gurka ? Det finns inte några självklara svar på den frågan, men odlare testar nu olika grödor för att öka kunskapen kring mångfald och växtföljd i växthus.

Program

Vi besöker Anders och Ann Björklund i Rättvik som har tre växthus på totalt 700 kvm där de odlar tomat och gurka. Under vintern har de odlat råg och luddvicker som mellangrödor. Anders berättar om sina erfarenheter av mellangrödorna och vi tittar på hur rågen och luddvickern har utvecklats. Vi kommer också att diskutera vilka grödor som är möjliga att ha i en växtföljd i växthus på våra breddgrader.

Medverkar gör Kristina Homman, Länsstyrelsen i Dalarnas län och Robert Dinwiddie, Krav.

Målgrupp

Aktiviteten vänder sig till dig som är yrkesmässig grönsaksodlare.

EU flaggan, blå bakgrund med gula stjärnor i en cirkel. Text under flaggan, det står: Euopeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden. 
Var:
Massarbäcks AB, Domarbacksvägen 5 i Rättvik.
Kostnad:
Aktiviteten är kostnadsfri och finansieras genom Landsbygdsprogrammet. Ta med eget fika!
Sista anmälningsdag:
26 mar 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 16 lediga platser kvar.


Kontakt