28- 13 mar jun klocka 09.00 - 16.00

Grundkurs yrkesmässig odling av grönsaker

En traktor plöjer en fåra och två personer går bredvid.

Kursen vänder sig till dig som nyligen startat eller planerar att starta en yrkesmässig odling av grönsaker. Kursen genomförs både på sal och ute hos odlare i Dalarna och Gävleborg.

Planerar du att starta eller har du nyligen startat en odling av grönsaker där du säljer till kund? Ta då möjligheten att vara med på den här kursen som ger grundläggande förståelse för vad du bör känna till och tänka på vid start av ekologisk grönsaksodling.

Kursen som är på fem kursdagar under 2023 kommer att innehålla både föreläsningar och studiebesök hos grönsaksodlare. Kursen berör förutsättningar för odling, växtföljder, sådd och plantering, ogräsreglering, försäljningskanaler, skörd och lagring.

Ett studiebesök är planerat under säsong hos grönsaksodlare i vår region. Företag och datum ännu ej bestämt. Samt en halv dag hösten 2023 med webbinarium om skörd o lagring, datum ännu inte bestämt.

Tid: 09.00-16.00
Plats: Västerbergs Folkhögskola i Storvik

  • Grundläggande förutsättningar för odling
  • Växtföljd
  • Växtnäringsbehov
  • Eva Gustavsson, Solsyran i Orsa, grönsaksodlare med förädlingsverksamhet, berättar om sitt företag.

Tid: 9.00-16.00
Plats: Västerbergs Folkhögskola i Storvik

  • Sådd och plantering
  • Studiebesök hos Anna Hedlund, Gustafsängs trädgård i Storvik där vi ser på sådd och plantuppdragning samt odling i tunnel och växthus.

Tid: 09.00-16.00
Plats: Rättvik

  • Arbetsmoment
  • Ogräsreglering
  • Studiebesök hos Anders och Ann Björklund, Massarbäcks grönsaksodling i Rättvik där vi bla tittar på ogräsreglering och redskap/maskiner.

Logotyper: Växa, Greppa näringen och EU jordbruksfond
Var:
Se datum och plats för varje träff.
Kostnad:
Aktiviteten är kostnadsfri och finansieras genom Landsbygdsprogrammet. Var och en betalar för fika och lunch på plats. Vid behov, meddela specialkost/allergier till kristina.homman@lansstyrelsen.se senast fredagen17 mars.
Sista anmälningsdag:
17 mar 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 mars klockan 23.59.

Kontakt