21- 29 nov 2022 klocka 00.00 - 00.00

En vecka fri från våld

Siluett av kvinna som står vänd upp mot himlen, med armarna ut.

Foto: Mostphotos

Under vecka 47 uppmärksammar vi i Dalarna den nationella kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld. Här samlar vi de aktiviteter som sker i länet under veckan.

Avesta

29 november, kl 18.30-20.00. Fridolinsalen, Avesta bibliotek. Tina Olby föreläser utifrån sin bok Anna och hennes systrar, som handlar om åtta kvinnor som utsätts för våld från män. Mer information på bibliotekets webbplats. Arrangör: Kvinnojouren i Avesta tillsammans med biblioteket.

Bibliotekets webbplats: Anna och hennes systrar Länk till annan webbplats.

Borlänge

25 november, kl 12-15. Kupolen. Kvinnojouren i Borlänge och Tjejjouren Dalia finns på plats för att berätta om sin verksamhet och vilket stöd de kan erbjuda.

24 november, kl 18 – 20. Föreläsning hos Internationella Kvinnoföreningen (IKF) i lokalen på Sveatorget. Om polisens förstärkta rutiner vid upptäckt av brott i nära relation. Anna Jinghede Sundwall, polisinspektör och kriminaltekniker medverkar digitalt, Catrin Ström, polisen i Borlänge samt Rättighetscentrum i Dalarna medverkar på plats i vår lokal centralt på Sveatorget.

25 november kl 16 – 18. Kvinna, liv, frihet! Manifestation till stöd för folket i Iran och Kurdistan! Tal, musik, samtal hos Internationella Kvinnoföreningen i lokalen på Sveatorget i Borlänge. Vi och Kvinnojouren i Borlänge tänder ljus på Sveatorget. Arrangörer är IKF, U.B.A.K.A, Kurdiska kulturföreningen, Dialogen, ABF. För mer info, kontakta Annakari Berglund, 070-695 69 66

Falun

22 november, kl. 18-19. Öppen föreläsning om sexuellt våld och pornografi. Visning av filmen ”Pornland”.

24 november 18.00-19.00. Öppen föresläsning om våld i nära relationer.

Båda föreläsningarna hålls i Folkuniversitetets lokaler på Slaggatan 8 i Falun

Anmälan för deltagande sker senast 18 november till info@kullanskj.se

Smedjebacken

25 november, kl. 11-13. Våld i nära relationsgruppen i Smedjebackens kommun informerar om ämnet utanför ICA Supermarket. På plats finns även Hannah Götberg Länk till annan webbplats., författare till boken ''Med facit i hand så var inte misshandeln hård nog''.

Vansbro

I samarbete med Vansbro kommun, Rädda barnen, Brottsofferjouren Övre Dalarna, Polisen, Kvinnojouren Marie Vansbro-Leksand-Gagnef och Svenska kyrkan. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

21 november, kl. 17 -18, Medborgarhuset i Vansbro. Love Yourself - öppen föreläsning med Andreas Jonsson 

En föreläsning som handlar om vad det är som gör oss till de vi är och vem det egentligen är som har rätt att bestämma vilka vi är och hur vi ska vara. Publiken får aktivt delta i frågor kring fördomar, normer och självkänsla.

Föreläsningar om självkänsla, normer och HBTQ för elever och lärare Länk till annan webbplats.

21 november. Öppet hus på Kvinnojouren Marie. kl. 15:00-19:00, Odd Fellow-gatan i Vansbro

26 november kl. 18:00-21.00, Medborgarhuset. Järna Live på Teatern. Café Unikum håller öppet från 15:00. Järna Live kommer att livesända uppträdande från scenenen i Teatern. Den som vill får uppträda. Anmälan sker till Lovisa Berglund på telefon 0281-75 248.

Evenemanget sänds även på Facebook och Youtube.

Livesändning på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Livesändning på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbinarium: Allas ansvar att förebygga våld

21 november. Länsstyrelserna i Dalarna, Gävleborg, Uppsala och Örebro bjuder in till tre digitala seminarier, med fokus på att våld är allas ansvar och också allas ansvar att förebygga. Dagen kommer ha ett särskilt fokus på genus och destruktiva maskulinitetsnormer, civilkurage och åskådare samt ungas tankar kring vuxna och föräldrars ansvar. Syftet med seminarierna är att sätta fokus på att våld går att förebygga och att vi alla har ett ansvar.

> Läs mer, och anmäl dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prevention – makt, ledarskap och ansvar

25 november. Arbetet med att stoppa mäns våld mot kvinnor får inte upphöra. Därför bjuder Unizon och MÄN tillsammans med Länsstyrelsen i Västerbottens län in till den årliga konferensen om våldsprevention.

Årets konferens lägger fokus på hur ledning och chefsstöd kan möjliggöra långsiktighet i det förebyggande arbetet. Under förmiddagen lyfts kunskap och erfarenheter kring hur ledning och beslutsfattare via sitt ledarskap bidrar till att eldsjälar och anställda ges förutsättningar för att genomföra sitt förebyggande arbete på bästa möjliga sätt. Under eftermiddagen kommer fokus att ligga på konkreta exempel från kommuner som arbetar långsiktigt och brett i sitt förebyggande arbete. Konferensen avslutas med en föreläsning av Jackson Katz Ph.D som är internationellt känd för sitt banbrytande arbete och sin aktivism i frågor om kön, ras och våld.

Läs mer, och anmäl dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Region Bergslagen mot prostitution och människohandel

I Dalarnas, Värmlands och Örebro län genomförs varje dag ett gediget arbete
för att motverka att människor utnyttjas i prostitution och på arbetsmarknaden. Det finns många goda exempel, men också mycket kvar att göra. De tre länsstyrelserna i region Bergslagen bjuder tillsammans med regionskoordinatorerna in till en länsgemensam heldag där vi lär av varandra och blickar framåt tillsammans.

Läs mer, och anmäl dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Var:
Se respektive aktivitet.
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt