Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

19 jun 2022 klocka 10.00 - 14.00

Hur ska vi ta hand om de invasiva arterna?

Jättebalsamin. Foto: Bengt Fredriksson/Mostphotos

Jättebalsaminen är en av de invasiva främmande arterna som vi behöver lära oss bekämpa på rätt sätt. Foto: Bengt Fredriksson/Mostphotos

Nu på söndag mellan 10 och 14 är vi på Falu återvinningscentral tillsammans med Falu kommun och Falu Energi & Vatten och berättar om invasiva arter och vad vi kan göra för att bekämpa dem. Dessutom bjuder musikern Hasse Lundin på sånger om de invasiva arterna. Välkommen på en informativ dag om invasiva arter!

De flesta i Sverige känner till vad invasiva främmande arter är för något. Det visar en färsk undersökning om allmänhetens kunskap om invasiva arter som Naturvårdsverket och Havs- och vattenmyndigheten har gjort om allmänhetens kunskap och beteende.

För första gången syns också en positiv förflyttning vad gäller kunskap om vad man ska göra med dessa arter. Men mer kunskap behövs, eftersom många fortfarande gör saker som kan orsaka spridning.

Frida Kaiskog på Länsstyrelsen i Dalarnas län och Faluns kommunbiolog Pär Karlsson kommer att vara på plats på återvinningscentralen och prata om invasiva främmande arter på söndag.

På återvinningscentralen står även Falu Energi & Vattens personal redo att guida besökarna i hur man hanterar de invasiva arterna vid sortering och dessutom blir det musikframträdande av Hasse Lundin som skrivit flera sånger om de invasiva arterna, samt fika med bullar och saft.

Evenemanget på Falu återvinningscentral är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Dalarnas län, Falu kommun och Falu Energi & Vatten.

VAR:
Falu återvinningscentral
KOSTNAD:
Inget
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt