Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

18 jun 2022 klocka 14.00 - 15.00

Invigning av äventyrliga barnslingor vid Stabergs bergsmansgård lördag 18 juni

Låt barnen vandra i historiens fotspår i världsarvet på Staberg! Nu på lördag 14.00 är det nämligen invigning av nya och spännande barnslingor vid Stabergs bergsmansgård. Förutom lärorika vandringar i vacker natur bjuds det på saft och bullar.

Barnslingorna vindlar sig runt i omgivningarna kring bergsmansgården och på vägen lär sig vandraren om vad som utspelat sig här, vilka som levde på Staberg och vad de gjorde.

– Det finns ju så mycket historia här och det vill vi berätta om på många olika vis. De här slingorna är ett lekfullt sätt för barn, och vuxna så klart, att lära sig mer om historien vi har här. Vi vill väcka nyfikenhet på vad som hänt här i trakten och hur det format landskapet i Staberg. Och dessa slingor slår samman rörelse och friluftsliv med kultur på ett bra sätt, som alla kan ha glädje av, säger Olle Lind, antikvarie på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Barnslingorna är ett samarbete mellan Länsstyrelsen i Dalarnas län, Intresseföreningen Bergslaget, Vika-Hosjö Hembygdsförening och Falu kommun.

VAR:
Stabergs bergsmansgård
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt