Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

01 nov 2022 klocka 13.00 - 16.00

Utbildning om hedersrelaterat våld och förtryck - hälso-och sjukvården

Sjukvårdspersonal som kramar en nallebjörn. 

Länsstyrelsen Dalarna och Nationella kompetensteamet mot hedersrelaterat våld och förtryck vid Länsstyrelsen Östergötland välkomnar till utbildningsdag riktad till yrkesverksamma inom hälso-och sjukvården

Under dagen får du som deltar grundutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck, barnäktenskap, tvångsäktenskap och könsstympning av flickor och kvinnor. Du får också ta del av verktyg och arbetssätt om hur du kan ge stöd till barn, unga och vuxna som utsätts eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck och dess olika uttrycksformer.

Innehåll:

  • Grundutbildning om hedersrelaterat våld och förtryck, barnäktenskap, tvångsäktenskap. Särskilt föreläsningspass om könsstympning av flickor och kvinnor.
  • Regionala exempel på hur man kan arbeta mot könsstympning av flickor och kvinnor
  • Lagstiftning på området och den myndighetsgemensamma vägledningen mot hedersrelaterad brottslighet som lanserades i juni 2022


Utbildningen riktar sig till yrkesverksamma inom hälso-och sjukvården.

VAR:
Kulturhuset tio14 i Falun (fd Folkets Hus) stora scenen
KOSTNAD:
-
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
28 okt 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns 442 lediga platser kvar.
OBS! Ange inte information som innehåller känsliga personuppgifter här, särskilda behov eller annan information ska du maila till kontaktpersonen på sidan.

Kontakt