Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

14 jul 2022 klocka 09.00 - 16.00

Lieslåtter med knacklie

En person som knackar en lie med en hammare

Foto Märta Ohlsson

Kursen vänder sig både till dig som redan använder knacklie men vill förbättra tekniken och till dig som vill börja slå med knacklie.

Kursledare: Staffan Lundaahl med stor erfarenhet av att slå med knacklie och att hålla kurser. Du får lära dig vässning av lien med knackning, jordläggning, slåtterteknik, ängens flora och nyttan med slåtter.

OBS För att delta i kursen behöver du ett eget lieblad avsett för knackning. Om du redan har ett så ta med det! Annars finns det att köpa från kursledaren.

Kursinnehåll:

  • Vässning av lien – knackning
  • Bryning
  • Jordläggning och övrig justering av lien mot orv
  • Slåtterteknik
  • Säkerhet

Ta med: Kläder för en heldag utomhus, hörselskydd, arbetshandskar, sittunderlag, lunch och fika. Eget lieorv om du vill få din lie justerad mot ditt eget orv. Myggmedel. Mindre hammare om du har.

Kontakta kursledaren Staffan om du har frågor om utrustning eller andra praktiska frågor. Tel 070-267 72 92.

Max 8 deltagare.

Föranmälan är obligatorisk. Vid förhinder ber vi dig att avboka din plats så snart som möjligt så att någon annan får chansen att delta på kursen.

Vägbeskrivning skickas till deltagarna när kursen närmar sig. Om kursen är fullbokad kontakta Sarah Lagerberg, se nedan, så sätts du upp på en reservplatslista och får chansen att delta om någon avbokar sin plats.

En tecknad ko, en eUflagga och en ladugård.
VAR:
Bastbergets fäbodar, Mockfjärd, Gagnef
KOSTNAD:
Ingen kostnad, men föranmälan krävs.
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
12 jul 2022

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det finns inga lediga platser kvar.

Kontakt

Sarah Lagerberg

Projektledare