Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

29 okt 2021 klocka 09.30 - 10.15

Fredagar för folkhälsa - ANDTS och föräldrar

Ungdomar som tar ett hopp upp i luften

Vad finns det för material att använda för mig som möter vårdnadshavare i det ANDTS-förebyggande arbetet?

Denna fredag kommer Länsstyrelsen i Västernorrland berätta om ett nytt material som kan användas i mötet med vårdnadshavare i syfte att förebygga användning av alkohol, tobak och cannabis bland barn och unga. Du kommer även få lyssna till IQ som berättar om erfarenheter från kampanjen ”Hitta hem till pappa” som syftade till att få pappor att ta alkoholsnacket med sina tonåringar. Vårt mål är att du som deltar ska känna att du får inspiration och praktiska tips för att själv kunna genomföra insatser som stöttar vårdnadshavare där du bor.

Föreläsare: Anna Karlsson, ANDTS-samordnare samt folkhälsoutvecklare, Länsstyrelsen i Västernorrland och Karin Wallby Nici, projektledare, IQ

Målgrupp: ANDTS-samordnare, folkhälsostrateger, skolpersonal, fritidsledare, fältsekreterare, civila samhället med flera.

Under hösten 2021 erbjuder Länsstyrelsen Östergötland fem korta digitala föreläsningar med fokus på främjande och förebyggande arbete för barn och unga. Föreläsarna är representanter från bland annat universitet, andra myndigheter och civila samhället. Målgruppen varierar beroende på tema för föreläsningen. Vi välkomnar även deltagare från andra län!

Du kan delta i en föreläsning eller flera. Du anmäler dig via respektive länk i presentationerna nedan, du får sedan en deltagarlänk via e-post kort innan arrangemanget.

Inbjudan Fredagar för folkhälsa - främjande och förebyggande arbete för barn och unga Pdf, 142.6 kB, öppnas i nytt fönster.

VAR:
Digitalt via Skype. Länk skickas till anmälda deltagare efter sista anmälningsdag.
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
26 okt 2021

Kontakt