23 sep 2021 klocka 09.00 - 15.00

Inställt: Övning Gränsland 23/9 och 30/9 - Delmoment — ISF

Under hösten genomförs den regionala totalförsvarsövningen Gränsland i Dalarnas län. Det övergripande samordningsansvaret delas mellan Försvarsmakten, Mellersta militärregionen och Länsstyrelsen i Dalarnas län. Övningen är en del av mellersta militärregionens övningscykel och kommer innehålla både fältmoment och stabs- och diskussionsdelar.

Övningen kommer genomföras som fem olika delövningar, var och en med sin egen planeringsorganisation. Som en viktig del av delövning 1 bjuds inriktnings- och samordningsfunktionen (ISF) i Dalarnas län in för att öva sin roll vid en händelse under höjd beredskap.

Syftet med dagarna är att öva länets ISF i samband med den regionala övningen Gränsland. Dagarna kommer innehålla diskussionsdelar och simulerings-moment där exempelvis Försvarsmakten delar med sig av information enligt samma rutiner som de hade gjort vid höjd beredskap.

Målgrupp

Ordinarie medlemmar i Dalarnas läns ISF. På grund av rådande pandemi finns det enbart möjlighet med en deltagare per aktör. Reservanmälan är välkommen och tas in i mån av plats och att restriktionerna tillåter det. Vissa särskilt inbjudna deltagare kommer också deltaga som observatörer.

Plats: Länsstyrelsen i Dalarnas län

Åsgatan 38, Falun

Anmälan: Sker via länken högst upp

Sista anmälningsdag: 30/8

Kost: Gemensam lunch erbjuds 23/9.

Datum och tid:

23/9 – Kl. 09.00-15.00
30/9 – Kl. 09.00-12.00

För mer information kontakta:

Alexander Helgesson

gransland2021.dalarna@lansstyrelsen.se


Välkomna!VAR:
Länsstyrelsen i Dalarnas län Åsgatan 38, Falun
KOSTNAD:
Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
26 aug 2021

Anmäl dig

Kontakt