06 jun 2021 klocka 10.00 - 10.30

Länsstyrelsen sänder nationaldagsfirande från

residenset i Falun

Den svenska flaggan vajar på en flaggstång. I bakgrunden syns Falun. 

För att undvika stora folksamlingar och minska smittrisken väljer Länsstyrelsen att även i år sända ett digitalt nationaldagsfirande från residenset i Falun. Programmet, som sänds från den här sidan och den lokala Tv-kanalen Dalavision, innehåller bland annat högtidstal från landshövding Ylva Thörn, fanutdelning till Transtrands Hembygdsförening och Isala-Böle bygdegårdsförening och filmade hälsningar från länets kommuner.

Nationaldagsfirandet är en högtid som fått allt större betydelse i Sverige. Sedan 2005 är den 6 juni en nationell helgdag som firas över hela landet. I år, precis som förra året, får firandet en annorlunda karaktär. För att undvika stora folksamlingar och minska risken för smittspridning uteblir de större tillställningarna. Därför väljer Länsstyrelsen att sända ett digitalt nationaldagsfirande från residenset i Falun. Här följer information om programmet och var Dalarnas invånare kan titta på sändningen.

 

Programpunkter

  • Körsång med elever från musikkonservatoriet i Falun
  • Flagghissning på residenset
  • Högtidstal med landshövding Ylva Thörn
  • Fanutdelning till Transtrands Hembygdsförening och Isala-Böle bygdegårdsförening
  • Inslag med kommunhälsningar från länets kommuner
  • Avslutning där eleverna från musikkonservatoriet sjunger nationalsången

Sändningstider
Programmet pågår i cirka 30 minuter och sändningen börjar kl. 10.00 den 6 juni och sänds från den här sidan. Under dagen kommer programmet också att ligga med i Dalavisions rullande programslinga (Dalavision är en lokal Tv-kanal som når ut till de hushåll som får sin Tv-sändning via Telia, Com Hem och Sappa). Sändningen ligger därefter kvar på Länsstyrelsens Youtubekanal. Länk till annan webbplats. 

Del av Demokrativeckan i Dalarna 2021
Detta evenemang är en av alla spännande programpunkter under Dalarna Demokrativecka 2021 som pågår 3-10 juni. Under veckan firar vi att det är 100 år sedan vi införde allmän rösträtt i Sverige och landet blev en demokrati! Vi firar i hela Dalarna genom massor av aktiviteter som speglar olika aspekter av Sveriges demokrati.

Se hela programmet på Demokrativeckan i Dalarna Länk till annan webbplats.

VAR:
Digital sändning från den här sidan
KOSTNAD:
Gratis
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
Ingen anmälan krävs

Kontakt