10 jul 2021 klocka 09.00 - 16.00

Lieslåtter med knacklie

En höhässja med hö

Kursen vänder sig både till dig som redan använder knacklie men vill förbättra tekniken och till dig som vill börja slå med knacklie.

Kursledare: Staffan Lundaahl med stor erfarenhet av att slå med knacklie och att hålla kurser. Du får lära dig vässning av lien med knackning, jordläggning, slåtterteknik, ängens flora och nyttan med slåtter.

OBS För att delta i kursen behöver du ett eget lieblad avsett för knackning. Om du redan har ett så ta med det! Annars finns det att köpa från kursledaren.

Kursinnehåll:

  • Vässning av lien – knackning
  • Bryning
  • Jordläggning och övrig justering av lien mot orv
  • Slåtterteknik
  • Säkerhet
  • Ängens flora, nyttan med lieslåtter

Ta med: Kläder för en heldag utomhus, hörselskydd, arbetshandskar, sittunderlag, lunch och fika. Eget lieorv om du vill få din lie justerad mot ditt eget orv. Myggmedel. Mindre hammare om du har.

Kontakta kursledaren Staffan om du har frågor om utrustning eller andra praktiska frågor. Tel 070-267 72 92.

Max 7 deltagare.

Anmälan senast 5 juli. Föranmälan obligatorisk. Vid förhinder ber vi dig att avboka din plats så snart som möjligt så att någon annan får chansen att delta på kursen.

Vägbeskrivning skickas till deltagarna när kursen närmar sig. Om kursen är fullbokad kontakta Sarah Lagerberg, se nedan, så sätts du upp på en reservplatslista och får chansen att delta om någon avbokar sin plats.

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteterna komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar vår kalender på länsstyrelsens webbplats och meddelar dig som anmält dig till en aktivitet vid eventuella ändringar.

EU logga
VAR:
Grejsans fäbod, Enviken.
KOSTNAD:
Ingen deltagaravgift
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
05 jul 2021

Anmäl dig

Kontakt