11 jul 2021 klocka 09.00 - 16.00

Hässjning av ängshö samt byte av trasiga räfständer på träräfsa

En höhässja med hö

Under dagen får du lära dig hur man hässjar ängshö så att hässjan klarar både regn och blåst och ger ett hö av god kvalitet. Dessutom får du lära dig hur man byter tänder på en träräfsa. Så ta med din gamla räfsa med gluggar och ge den lite kärlek – och nya tänder!

Kursledare: Staffan Lundaahl med stor erfarenhet av att slåtter på traditionellt vis, med hässjning och räfsning samt kunskap om hur man vårdar sina slåtterredskap.

Kursinnehåll: Hässjning och hässjningsteknik, räfsning, tandbyte på träräfsa, ängens flora och nyttan med hässjning.

Tag med: Lunch och fika, samt tåliga kläder och rejäla skor för en heldag utomhus. Egen räfsa som behöver få nya tänder samt en vass slöjdkniv (ett fåtal räfsor och slöjdknivar finns att låna). Arbetshandskar kan också vara bra att ha, liksom myggmedel.

Kontakta kursledaren Staffan om du har frågor om utrustning eller andra praktiska frågor. Tel 070-267 72 92.

Max 7 deltagare

Ingen avgift.

Anmälan senast 5 juli. Föranmälan obligatorisk. Vid förhinder ber vi dig att avboka din plats så snart som möjligt så att någon annan får chansen att delta på kursen.

Vägbeskrivning skickas till deltagarna när kursen närmar sig. Om kursen är fullbokad kontakta Sarah Lagerberg, se nedan, så sätts du upp på en reservplatslista och får chansen att delta om någon avbokar sin plats.

OBS! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, därför kan aktiviteterna komma att ändras/ställas in på grund av Corona/Covid-19. Vi uppdaterar vår kalender på länsstyrelsens webbplats och meddelar dig som anmält dig till en aktivitet vid eventuella ändringar.


EU logga
VAR:
Grejsans fäbod, Enviken.
KOSTNAD:
Ingen deltagaravgift
SISTA ANMÄLNINGSDAG:
05 jul 2021

Anmäl dig

Kontakt